Archívum - Hírek

Emelkedett az Olaj árfolyama

2010. 12. 26.

A Szolnoki Olaj kosárcsapata kedden este lelépett az európai kupaporondról, miután 82-71-es vereséget szenvedett a francia Gravelines Dunkerque otthonában.
     A szolnokiak a franciákkal azonos, ötvenszázalékos mutatóval zártak, ám a jobb egymás elleni mutatónak köszönhetően a Gravelines jutott a középdöntőbe. Egy biztos, nem kell szégyenkeznie az Olajnak a kupabúcsú miatt, hiszen a selejtezőt is beleszámítva, a nyolcból öt meccset sikerült megnyernie.

     Bizony féltettük a csapatot az indulás előtt, hiszen utoljára kilenc éve szerepeltek a nemzetközi színtéren. Ráadásul a magyar együttesek az elmúlt években, vagy nem indultak, vagy nyeretlenül zárták a sorozatot. Az is tudvalévő, hogy a magyar klubok pénztárcáihoz képest sokba kerül a nemzetközi kupaszereplés. A televíziós társaságok is inkább az Euroligát, a FIBA Európa-kupát közvetítik kontinensszerte, és nem az EuroChallenge küzdelmeit. Ugyan a sporttelevízió adta az Olaj három hazai meccsét, de a költségeket a szolnoki klubnak kellett viselnie.

     Mindezek ellenére nagyon sok hozadéka lehet a jó kupaszereplésnek. Többek között a klub nevét megismerték Európában, nemcsak a szurkolók, a szponzorok, a rivális csapatok, hanem a rendező cég, a FIBA-Europe munkatársai is. Köztük említve a játékvezetői kart, amely azért éreztette a szolnokiakkal, még a tiszaligeti derbiken is, hogy "ti még csak újoncok vagytok a mezőnyben". Jövőre már nem lesz újonc a csapat, és akkor még tovább emelkedhet az Olaj ára.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.