Archívum - Hírek

Jövőre újra nekirugaszkodunk

2010. 12. 28.

A bajnokságban az élről várja a folytatást az Olaj KK, amely az EuroChallenge-sorozatban alig maradt le a középdöntőről.
     Bajnokság és nemzetközi kupaszereplés párhuzamosan, bármelyik labdasportágban, az egyik legnehezebb feladat. Heti két meccs, kevés edzés, sok utazás, ráadásul a pénztárcát is ki kell hozzá nyitni. Bár még bajnokság felénél tartunk, úgy tűnik, hogy az Olaj jól lavírozott a feladatok között. A honi pontvadászatban az Albacomppal és az Atomerőművel társbérletben az élről várja a folytatást, míg a nemzetközi színtéren nyolcból öt meccset nyertek Báderék, s csak a francia bajnokság élmezőnyéhez tartozó Gravelines-vel szembeni rosszabb egymás elleni eredményükkel maradtak le a középdöntőről. Vajon a klub saját nevelésű edzője, Pór Péter hogyan látta az elmúlt fél év történéseit?

     - Azt gondolom, hogy jól sikerültek az igazolásaink, igazi csapatembereket hoztunk Szolnokra - kezdte Pór Péter. - Tulajdonképpen Báder Márton, Horváth Ákos és Obie Trotter az együttes három húzóembere. A társaik pedig hasznosan illeszkednek a fogaskerékbe, legyen az légiós, vagy éppen magyar játékos. Már a felkészülés alatt, a tornákon is feltűnt, hogy kiváló a csapatszellem, van tartása a társaságnak. A bajnoki szereplésről mindent elmond, hogy a 13 mérkőzésből mindössze két vereséget szenvedtünk. A Kecskemét ellen nem játszott Báder Marci, és emellett rossz százalékkal is dobtunk. Az Atomerőművel szembeni vereség pedig a kupában elért hazai győzelmeink ára volt. Rátérve a nemzetközi kupára, a ciprusi Keravnosz kiverése után az egyik legerősebb csoportba kerültünk. Mindegyik idegenbeli meccsünkön partiban voltunk vendéglátóinkkal, hazai pályán pedig mindhárom ellenfelünket legyőztük. A Szentpétervárral szembeni sikerünknek komoly visszhangja volt egész Európában. Most néhány nap pihenőt kaptak a játékosok, ám már december 28-án folytatjuk, napi két edzéssel fogunk készülni bajnoki és a hazai kupaküzdelmekre, hiszen még csak a részfeladatokat teljesítettük - jelezte a szakember.

     Dr. Nyerges Zsolt klubelnök a minapi évzárón nem fukarkodott a dicséretekkel. - Fantasztikus fél évet zárt csapatunk - ezzel nyitott Nyerges doktor. - Tartottunk tőle, hogy a fiúk nem fogják bírni a kettős terhelést. Minderre rácáfoltak, különösen a nemzetközi kupákban fantasztikus mérkőzéseket vívtak. A Szentpétervár elleni bravúros sikerről pedig kontinensszerte beszéltek a sportág hívei. Sajnáljuk, hogy nem sikerült a továbbjutás, jövőre majd újra nekirugaszkodunk. Remélhetőleg formánkat a jövő esztendőre is átmentjük. Akkor fogjuk jól érezni magunkat, ha egyaránt döntőt játszunk bajnokságban és a Magyar Kupában, és meg is nyerjük azokat - jelentette ki a klubelnök.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.