Archívum - Hírek

Edzőmeccsel kezdődik az új esztendő

2010. 12. 31.

A rövid karácsonyi pihenőt követően újra munkához látott az Olaj KK.
     Az októberi időpont-egyeztetésnél az Olaj és a Pécs közös nevezőre jutott abban, hogy a felek december 29-re kiírt bajnoki találkozóját január 21-én rendezik meg a baranyai megyeszékhelyen. Halasztották a Kaposvár-Falco KC és a Salgótarján-Körmend mérkőzést is. Az előbbi csapatok szintén január 21-én, míg az utóbbiak február 9-én találkoznak. A további nyolc csapat azonban szerdán este letudta az alapszakasz második felének nyitányát.

     A mostanság sok gonddal és bajjal küszködő, címvédő ZTE csapata magabiztosan, 91-68-ra nyert Debrecenben. Még az első fordulóban a Kecskemét hazai pályán hét ponttal verte a Sopront. Viharos mérkőzést vívtak a felek a hírös városban, melyet követően mindkét edző, Sztojan Ivkovics (Kecskemét) és Meszlényi Róbert (Sopron) is napokig mondta a magáét. Most hazai pályán az amerikai Jarvis utolsó fél percben elért - immár hetedik - triplájának is köszönhetően 65-63-ra visszavágtak a soproniak az októberi vereségért. Azt mindenki tudta, hogy hazai pályán különösen veszélyes csapat a Nyíregyháza, melynek otthonában az Olaj is csak szökőévenkét szokott nyerni. Most az Albacomp csúszott el a nyírségi fővárosban, a hazai legénység nagyszerű második félidei játékának köszönhetően - tizenegy triplát szórva - 87-76-os győzelmet aratott. A meccs hőse a 39 éves Czigler László volt, a nyíregyháziak centere 21 ponttal és 13 lepattanóval járult hozzá az övéi sikeréhez.

     A másik, talán még nagyobb meglepetés az újonc Szedeák újszegedi csarnokában született. Az egykori paksi sikeredző, Fodor Péter által irányított házigazdák a második félidőben végig vezetve, 76-72-re nyertek az utóbbi nyolc fordulóban veretlen atomvárosiak ellen. Mindezek egyben azt is jelentették, hogy az Olaj ismét egyedül áll a bajnoki táblázat élén.

     Pór Péter, a szolnokiak szakmai igazgatója így értékelte a forduló történéseit: - Örülünk, hogy ismét mi vagyunk az éllovasok - kezdte a szakember. - Vetélytársaink botlásának akkor lesz számunkra igazi értéke, ha nyerni tudunk Nyíregyházán és Szegeden is. A franciaországi EuroChallenge-mérkőzést követően szabadságot kaptak a fiúk, december 28-30. között naponta két edzést tartottunk. Mindegyik játékosunk megfelelt az ünnepek utáni mérlegelésen és hozzálátott a munkához. Keretünkből azonban négy ember egyelőre nem tud edzeni. Fodor Marci húzódással, Vesztergom Zsolti a sarkával, Trepák Zoli arcüreggyulladással bajlódik, míg Gaál Robi gerincbántalmait követően gyógytornára jár.

     - Szilveszter napján nem tartunk edzést, újév este azonban már újra munkába állunk - mondta Pór Péter. - Jövő kedden Szegeden játszunk egy edzőmeccset. Rá négy napra pedig bajnoki összecsapáson fogadjuk a Kaposvár gárdáját. Ezt követően három idegenbeli találkozó vár ránk, sorrendben a Kecskemét, az Albacomp és a Pécs otthonában, majd január utolsó szombatján a Körmend lesz a vendégünk. Erre a sorozatra gyűjtjük mostantól az erőt.

A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.