Archívum - Hírek

Kiéhezve a sikerre

2011. 01. 08.

Az új esztendőben először játszik bajnoki meccset az Olaj KK, méghozzá szombaton este hat órakor, amikor a Kaposvárt fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
     A felek első, október 16-i mérkőzésén az Olaj magabiztos, 73-58-as győzelmet aratott Somogyország fővárosában. Azóta további nyolc vereséget szedett össze a Kaposvár, csupán négy alkalommal hagyták el győztesen a pályát. A Szedeákot (74-67), a Salgótarjánt (108-77) és a címvédő ZTE csapatát (78-71) egyaránt hazai környezetben, míg a Debrecent idegenben (104-85) verték. Soraikból a három amerikai játékos - a center, Kurt Cunningham (20,1 pont, 9,1 lepattanó átlag), az irányító Josh Wilson (20 pont, 3,4 gólpassz) és az erőcsatár Daniel Werner (19,6 pont, 12,2 lepattanó) - viszi a prímet. Utóbbi kosaras menet közben érkezett Kaposvárra, eddig öt mérkőzésen lépett pályára. A somogyiak magyar játékosai közül Soós Gábor, Kutasi Gergely, Medve Máté, Kováts Róbert, Márkus Gábor és az Olajból ismert Fülöp Gábor jutott leginkább szóhoz a bajnoki összecsapásokon. Visszatérve a felek őszi találkozójára, a mieink a sérült Báder Márton nélkül is rajt-cél győzelmet arattak, hiszen már az első negyedben 27-13-ra vezettek, a hazaiaknak esélyük sem volt szorosabb mérkőzést játszani. Természetesen nem szabad lebecsülnünk a hajtós somogyi gárdát, de ez minden bizonnyal szombaton sem lesz másképp, a kaposvári alakulat csak a tisztes helytállásban bízhat a Tiszaligetben.

     A listavezető Olaj KK legutóbb tavaly december 4-én, a Falco (93-80) ellen játszott bajnoki meccset hazai környezetben. Azóta Zalaegerszegen (65-53) és Pakson (71-86) lépett pályára az együttes. Az új esztendőben is nehéz sorozat előtt állnak a fiúk, hiszen a Kaposvár elleni csatát követően a Kecskemét, az Albacomp, majd a Pécs otthonában lépnek pályára, végül a Körmendet fogadják a Tiszaligetben. Ha ebből a sorozatból jól jön ki a társaság, akkor megnyerheti az alapszakaszt. Azért annyira ne rohanjunk előre, hiszen először a Kaposvár elleni mérkőzést kell sikeresen teljesíteni. A főpróba mindenesetre jól sikerült, hiszen a piros-feketék a keddi edzőmeccsen Fodor Márton, Vesztergom Zsolt, Trepák Zoltán és Gaál Róbert nélkül is 103-74-re nyertek a Szedeák otthonában.

     - Azt gondolom, hogy jól használtuk ki a bajnoki szünetet - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Erőt is gyűjtöttünk, taktikai feladatokat is gyakoroltunk. A Szeged elleni edzőmérkőzés ugyancsak jól szolgálta a felkészülésünket. Fontos bajnoki találkozók előtt állunk, sőt ebben a hónapban még egy Magyar Kupa-összecsapás is vár ránk. Egyelőre a Kaposvárral szembeni mérkőzésre koncentrálunk, amit mindenképpen hoznunk kell - jelezte a szakember.

A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.