Archívum - Hírek

Év eleji örömjáték

2011. 01. 08.

Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK 96-60 (25-16, 23-17, 22-15, 26-12)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 15. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, 2000 néző. V: Benczur, Török, Gorka.
OLAJ: TROTTER 16, HORVÁTH Á. 16/3, BUDIMIR 21/6, Clark 7/3, BÁDER 14.
Csere: Trepák 9/3, Fodor M. 3/3, Grebenár 2, Szabó P. 8/3, Szögi. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
KAPOSVÁR: J. WILSON 19/3, Medve, Soós 8, Werner 8, Cunningham 13/3.
Csere: Kutasi 3/3, Fülöp, Márkus 5/3, Kovács S. 3/3, Kováts R. 1. Vezetőedző: Fekete Ádám.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 13-6, 7. p.: 21-10, 12. p.: 30-16, 15. p.: 39-24, 18. p.: 42-33, 23. p.: 52-37, 26. p.: 63-39, 29. p.: 63-46, 34. p.: 79-49, 37. p.: 88-54.
Kipontozódott: Grebenár a 38. percben.

     Egy szűk évtizeddel ezelőtt még a legnagyobb rangadók közé soroltuk a Kaposvár elleni meccset, mára egy maradt a sok közül. A Simon, Halimics, Ivkovics, majd a Dzunics, James és Sanders nevével fémjelzett sikercsapatok mostanra a történelem részévé váltak Somogyország fővárosában, ahol az utóbbi években a szükséges anyagiak híján nem szövögethettek nagyratörő terveket. Idén sincs ez másképp, a 2011-es esztendő nyitányán a kék-fehérek legfeljebb a tisztes helytállásban reménykedhettek a tiszaligeti arénában.

     Szellős lelátók előtt egyperces gyászszünettel kezdődött a mérkőzés csapatunk játékosa, Nagy Balázs napokban elhunyt édesapjának emlékére. Az Olaj a várakozásnak megfelelően már az első percekben nyomatékosította, melyik a jobb csapat. A szezon során először felesége és kisfia által is biztatott Obie Trotter mellett leginkább Veljko Budimir volt elemében, aki visszatett két támadólepattanót, majd egy hibátlan középtávolit süllyesztett el a vendégek gyűrűjében. Utóbbiak Josh Wilson improvizatív játékára alapozva igyekeztek lépést tartani a mieinkkel, kevés sikerrel, hiszen villámgyorsan tíz pont fölé nőtt a különbség. Fekete Ádám az első negyed derekán időkéréssel, majd sűrű cserékkel próbálta felrázni csapatát, de csak átmeneti eredményt ért el, hiszen a második játékrész elején Horváth és Báder kosaraival tovább gyarapodott a szolnoki előny. A vendégek gondjait csak tetézte, hogy Medve még az első tíz perc végén térdsérülést szenvedett, Kurt Cunningham pedig hamar összegyűjtött három személyi hibát a látványosan erősebb Báderral szemben. A biztos vezetés birtokában hazai oldalon is jöttek a tartalékok, ám velük nem mindig folytak gördülékenyen a támadások, a Kaposvár pedig faragni kezdett hátrányán. Mielőtt túlmelegedett volna a pite, jött Budimir és beszórt két hármast, amelyekkel még a nagyszünet előtt helyreállt a világ rendje.

     A fordulás után a nagy kedvvel játszó Trotter adott álompasszt Clarknak, amiből a honfitárs is megszerezte első kosarát a találkozó folyamán. Ha már az üzlet beindult, a hatalmas blokkjairól elhíresült erőcsatár hamarjában két büntetővel és egy távoli találattal is feliratkozott a lőlapra. Miután Budimir ugyancsak az első félidőben látott tempóban termelte a pontokat, az Olaj-vezetés a harmadik negyed közepén túlhaladta a húszas határt. Aztán egy újabb rövid hullámvölgy következett, amit kihasználva egy 7-0-s rohammal közelebb lopózott a Kaposvár. A vendégek lendülete másodszor is időszakosnak bizonyult, a záró negyed elejétől ismét a piros-feketék domináltak. Ebben az időszakban már igazi, közönségszórakoztató örömkosárlabdát láthatott a nagyérdemű, amihez az erejükkel teljesen elkészült kaposváriak jobbára csak asszisztálni tudtak. A show azt követően is folytatódott, hogy Pór Péter a közelgő rangadókra tekintettel Obie Trotter és Báder Marci számára idejekorán kiutalta a megérdemelt pihenőt. A szurkolók által óhajtott száz pont ugyan nem, a teljes kiütés azonban meglett a végére, így az Olaj gárdája a lehető legjobban hangolt a szerdai, Kecskemét elleni presztízscsatára.

Pór Péter: - Örülök, hogy jó játékkal kezdtük az új évet. Fontos volt, hogy jó ritmusban játsszunk a ránk váró rangadók előtt.

Fekete Ádám: - Az első és az utolsó negyedben nem játszottunk csapatként, ami egy jó Szolnok ellen nem megengedhető.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.