Archívum - Hírek

Több, mint egy visszavágó

2011. 01. 12.

A bajnokság harmadik fordulójának meglepetését a kecskeméti csapat okozta, amikor győzni tudott a Tiszaligetben.
     A felek szolnoki találkáján kellemetlen meglepetésre 77-74-es kecskeméti siker született. Azon a mérkőzésen Báder Márton és Vesztergon Zsolt sérülés miatt hiányzott a piros-feketék soraiból. Az utóbbi játékos szerda este sem játszhat makacs talpizomhúzódása miatt. Visszatérve az október 20-i derbire, kecskeméti részről LaGrange, Wittmann, Orsulic és Csorvási, míg a mieink közül Trotter és Clark nyújtott jó teljesítményt. Azóta sok víz lefolyt a Tiszán, a váratlan zakót követően például zsinórban kilenc győzelmet könyvelhettek el a piros-feketék, akik jelenleg is vezetik a tabellát. A kecskemétiek tíz győzelemmel és öt vereséggel az ötödik helyen tanyáznak, s esélyesek arra, hogy az alapszakasz végén az első négyben végezzenek. Igaz addig nagyon sok, még 12 forduló van hátra. Sztojan Ivkovics tanítványai múlt pénteken, hazai pályán 88-76-ra verték meglehetősen szétesően játszó szombathelyi Falco gárdáját. A különbség nagyobb is lehetett volna, hiszen a meccs egyes időszakaiban húsz pont felett járt a piros-fehérek előnye. Kálmánék csak az utolsó három percben, a hazai tartalékokkal szemben tudtak kozmetikázni az eredményen. Egyébiránt a Kecskemét otthonában nyolcból háromszor is hibázott, az Atomerőmű SE (66-77), az Albacomp (68-72) és meglepetésre a Nyíregyháza (75-77) vitte el a két bajnoki pontot a Messzi István Sportcsarnokból.

     Nem verhetetlen együttes tehát a leendő házigazda, amely az elmúlt évad alapszakaszában 95-85-re verte az Olajt, míg az azt megelőző évadban a mienk 73-71-re nyertek a hírös városban. Sőt, az Olaj egyik legemlékezetesebb győzelmét Kecskeméten aratta, hiszen 1989 márciusában 88-86-os győzelmével kiharcolta az A csoportba jutást. Akkor közel ezer néző biztatta a mienket, azóta az Olaj-tábor rendre szép számmal fordul meg a hírös városban. Alighanem így lesz ez szerda este is, annak ellenére, hogy Sportklub Tv élőben közvetíti majd a rangadót.

     Egy biztos, nehéz bajnoki sorozat előtt áll a szolnoki csapat, amely Kecskemét után szombaton az Albacomp, majd jövő pénteken a PVSK vendége lesz, míg a hónap utolsó szombatján a Körmendet fogadja. Közben egy egri Magyar Kupa meccset is be kell iktatniuk a mienknek. Pór Péter szakmai igazgató pénteken este a helyszínen látta a Kecskemét legutóbbi bajnoki találkozóját.

     - Összeszedetten, jól kosárlabdázott a Kecskemét, játékukkal bizonyították, hogy nem véletlenül tartoznak az élbolyhoz. Külföldi és magyar játékosaik egyaránt jó csapatemberek, összeszokottan, sok rotációval játszanak. Mi az elmúlt derbihez képest változatlan kerettel utazunk Kecskemétre, ahol a tévé nyilvánossága előtt egy jó meccset akarunk játszani. Nem titkoljuk, vissza szeretnénk vágni az őszi vereségért - jelezte a szakember.

A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.