Archívum - Hírek

Egy fontos siker krónikája

2011. 01. 13.

Ahogy azt az elmúlt esztendőkben megszokhattuk, belakták az Olaj-drukkerek a kecskeméti sportcsarnokot.
     Már jóval a kezdés előtt tiszaligeti hangulatot varázsoltak a létesítménybe a szolnokiak. A bemelegítés előtti felvezetés sem volt semmi, hiszen a két szakmai igazgató kolléga, Sztojan Ivkovics és Pór Péter egy fejelgető villámtornán vett részt. E fronton is a szolnoki siker született, egyesek szerint 9:7-re, mások szerint 8:6-ra, a lényeg, hogy az Olaj mestere ügyesebben pattogtatta a fején a kosárlabdát, mint Ivkovics. Mindennek előzménye, a felek tavaly október 20-i mérkőzéséről fakad, mikor Ivkovics a mérkőzés egyik holtidejében a fején pattogtatta a labdát, majd a lehulló játékszert lábbal az álmennyezetre bombázta. Azóta az idő megszépítette, sőt humorossá tette Ivkovics produkcióját. Pór Péter pedig kihívta kollégáját egy fejelőpárbajra, amit annak rendje módja szerint meg is nyert.

     Ami az igazán jó dolog, hogy a mérkőzésen is az Olaj 80-70-re diadalmaskodott a jól játszó Kecskemét ellen. Az utóbbiak közül a két válogatott, Wittmann Krisztián és Csorvási Milán mellett, nem akadt olyan játékos, aki tíz ponton felül szórt volna. Ráadásul a 25. perc után Wittmann már nem tudott betalálni, míg Csorvási a 35. percben kipontozódott. Ellenben Báder Márton mellett Obie Trotter, míg Veljko Budimir, Fodor Márton és Szabó Péter egyaránt tíz-tíz pontot termelt.

     Mikor a hajrában egyre kilátástalanabbá vált a vendéglátók helyzete, Ivkovics edző mérgében a pályára hajított egy vizes kulacsot, ezért Forrai játékvezető technikai hibával "jutalmazta" az edzőt. Azt nem tudjuk, hogy Pálla bíró hogyan értelmezte kollégája ítéletét, de ő a hazaiakkal akarta ledobatni az ilyenkor járó két büntetőt. Szerencsére helyreállt a rend, és a másik oldalon Báder végezhette el a büntetőket. A végére pedig már nem maradt izgalom, az Olaj begyűjtötte tizenharmadik győzelmét, mellyel továbbra is tartja vezető helyét a tabellán.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.