Archívum - Hírek

Az örökrangadó következik

2011. 01. 14.

Újabb idegenbeli rangadó előtt áll az Olaj KK, amely szombaton 15:45 órakor az Albacomp székesfehérvári otthonában lép pályára.
     Mindkét együttes győzelemmel tudta le a szerdai fordulót. A listavezető szolnoki csapat Kecskeméten, míg a második helyen álló Albacomp a Falco otthonában gyarapította bajnoki sikerei számát. A felek egyaránt tizenhárom győzelmet szereztek, az Olajnak emellett kettő, az Albának azonban három vereség a mérlege. Ebből is kitűnik, hogy mieink egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak vetélytársuknál, amit a jövő pénteken pótolnak majd Pécsett. A fehérváriak hazai környezetben veretlenek, három vereségüket Sopronban (51-60), Nyíregyházán (76-87) és Szolnokon (64-74) szenvedték el. Legutóbbi, múlt szombati hazai meccsükön a Sopront (76-74) gyűrték le az utolsó pillanatban dobott Hanga Ádám-büntetőkkel.

     A Thomas Kelley vezérelte SKC ellen tehát rezgett a léc. Rá négy napra is nagymeccset játszottak a fehérváriak, 85-81-es győzelmükkel Szombathelyről is hazavitték az értékes bajnoki pontokat. Az elmúlt tizenhat mérkőzésüket tekintve a válogatottban is kulcsember Hanga Ádám (17,1 pont), a három amerikai játékos - Tony Crocker (14,8), Jonathan Jones (13,5) és Damian Hollis (13) -, valamint Simon Balázs (12,3) a legeredményesebb dobójuk. Mellettük leginkább a válogatottban is számításba vett Keller Ákost, és az egykoron az Olajban nevelkedett Bódi Ferencet küldi a pályára Dzunics Braniszlav edző. Simon Balázs így nyilatkozott csapata honlapján:

     - Biztos vagyok benne, sportszerű meccset, vérbeli rangadót fogunk játszani az Olajjal - kezdte az irányító. - Mint ahogy az a kiélezett csatákra is jellemző, a pillanatnyi forma, és a jó koncentráció fog dönteni, nagyon remélem, hogy a mi javunkra. Az meg sem fordul a fejükben, hogy kikaphatunk. Sőt, lépéselőnybe kerülnénk a szolnokiakkal szemben, ha legalább tizenegy ponttal vernénk őket.

     Az Olaj táborában persze hallani sem akarnak a vereségről. Számukra jó ómen lehet, hogy a csapat eddig mind a négy tévés bajnoki mérkőzését - Albacomp (otthon: 74-64), Körmend (idegenben: 80-70), ZTE (i.: 65-53), Kecskemét (i.: 80-70) - egyaránt megnyerte. Most meglehet az ötödik siker "ország-világ előtt". Nyilván ehhez nemcsak határozott támadójátékot, hanem a szokásos jó védekezésüket kell produkálniuk a piros-feketéknek.

     Pór Péter, a szolnokiak szakmai igazgatója a következő helyzetjelentést adta a találkozó előtt: - Az Albacomp főleg hazai pályán nagyon erős csapat, minderre bizonyságul százszázalékos az otthoni mérlegük. Tudjuk, hogy a Simon-Hanga páros mellett mindhárom légiósuk gyors és ponterős kosaras. Azt nem szabad megengednünk, hogy leindítsanak bennünket, ezért az öt-öt elleni játékra kell kényszerítenünk őket. A sorainkból Fodor Marcinak fáj a torka, lázas, reméljük tudja vállalni a fellépést Fehérváron - nyilatkozta a szakember.

A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.