Archívum - Hírek

Egy labda döntött az Albacomp javára

2011. 01. 14.

Albacomp - Szolnoki Olaj KK 76-73 (25-24, 20-11, 17-21, 14-17)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 17. forduló

Székesfehérvár, 2400 néző. V: Földházi, Benczur, Kapitány.
ALBACOMP: Simon 10, HANGA 25/9, CROCKER 14/6, HOLLIS 16/3, J. Jones 7.
Csere: Keller Á. 4, Bódi, Kertész, Madár. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. Edző: Matus Gábor.
OLAJ: TROTTER 22/15, Horváth Á. 6/3, Budimir 11/3, CLARK 15/3, Báder 10.
Csere: Fodor M. 3/3, Trepák 6/6, Grebenár, Szabó P. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
Az eredmény alakulása: 3. p. 9-7, 7. p.: 21-17, 12. p.: 27-26, 15. p.: 37-28, 18. p.: 43-31, 23. p.: 51-43, 26. p.: 53-55, 29. p.: 60-55, 34. p.: 64-64, 37. p.: 68-66, 40. p.: 73-73.

     A tabella első és második helyezettjének összecsapása mindig a legnagyobb rangadónak számít, nem beszélve arról, ha éppen Albacomp-Olaj mérkőzésről van szó. A fokozott presztízsét az 1997/98-as bajnoki elődöntő óta hordozó ütközet során a pályán két különböző játékstílus, a lelátón pedig egyenesen két szurkolói világ találkozik időről időre. Az üldöző fehérvári gárda ezúttal hazai pálya előnyére alapozhatott, míg az üldözött szerepét alakító piros-feketék az idegenbeli rangadókon mutatott kiváló mérlegükben bízhattak a csörte előtt, amely minden ellentétes értelmű nyilatkozat ellenére döntő befolyással bírt az alapszakasz-győzelem sorsára.

     Vesztergom Zsolt talpizom-sérülése miatt továbbra sem állhatott Pór Péter szakmai igazgató rendelkezésére, Fodor Márton viszont lázas betegsége ellenére vállalta a játékot. Az első akció során Hollis olyat mutatott, ami csak keveseknek sikerült a mostani évadban - nevezetesen szabályosan szerelte Báder Mártont. A következő támadást Obie Trotter hajszálpontos távoli dobással fejezte be, amire Tony Crocker válaszolt azonnal a túloldalon. Elképesztő rohanás és óriási dobópárbaj zajlott a pályán, mindkét csapat látványos támadójátékot mutatott be, ám a mieink eladott labdáit kihasználva többnyire a hazaiak tartottak előrébb. Az első negyed utolsó perceiben a piros-feketék lefékezték az Albacompot, s ha Budimir nem hibázik ordító ziccert, akár a vezetést is átvehették volna.

     A második játékrész elején már kevésbé bizonyult hatékonynak a szolnoki zóna, amely ellen a rendkívül gyors Simon és Hanga rendre megtalálta a helyzeteket. Támadásban szintén megtorpantak Horváth Ákosék, akiknek két esetben is a támadóidő lejárta parancsolt megálljt. A jól ütemezett időkérést követően Ivory Clark triplával faragott a mieink hátrányán, ám a hazai egy-egyeket továbbra sem sikerült levédeni és a védőlepattanókat sem mindig gyűjtötték be Báderék, így állandósította tíz pont körüli előnyét a fehérvári együttes. A félidő hajrájában a levegő ura, Clark visszatett labdájával zárkózott az Olaj, Hanga sokadik sikeres egyéni akciója után azonban Trotter elügyetlenkedte az utolsó szolnoki támadást, így a nagyszünetre is megmaradt a kétszámjegyű különbség.

     A fordulás után az első húsz perc alatt összesen egy pontig jutó Horváth, majd Budimir triplája jelezte, hogy eszük ágában sincs feladni a harcot a piros-feketéknek. Hanga szenzációs betörésétől eltekintve a védelmet is gondosan megszervezték a mieink, így amikor Trotter is helyére küldte a maga távoliját, egyetlen triplányira olvadt a hazai előny. Ekkor Dzunics Braniszlav rendelte magához együttesét, mindhiába, hiszen a padról alighogy felállt Trepák ugyancsak bizonyította, hogy a gyűrűtől távolabb sem jön zavarba. Budimir két gyors kosarával már fordult a kocka, hosszú idő után vezetett ismét az Olaj. Sajnos nem sokáig, mert Hanga újfent előhúzott egy bravúros hármast a cilinderéből.

     Trotter az utolsó negyedet is hármassal indította, majd Crocker ütközött Clarkkal a szolnoki palánk alatt, melyet követően le kellett segíteni a pályáról a fehérvári bedobót. Fodor triplája, majd Horváth duplája után ismét egyenlő állást mutatott az eredményjelző, szűk hat perccel a vége előtt tehát új mérkőzés kezdődött. Trotter sajnos megkapta negyedik személyi hibáját, ezért a végjátékra tartalékolnia kellett őt Pór Péternek. Crocker sérülése ellenére visszatért a pályára, s rögtön egy duplával segítette övéit. Persze Trotter sem ücsörgött sokáig a kispadon, nem egészen három perccel a záró dudaszót megelőzően az ő - immár ötödik - hármasával vette vissza a vezetést az Olaj. Hollis egyik büntetőjével egyenlített az Albacomp, így még másfél percnél is döntetlen állt a táblán. Budimir nagyon fontos támadólepattanót tett vissza, majd Hanga büntetői oltári nagy szerencsével hullottak a szolnoki gyűrűbe. Báder fontos pillanatban nem kapott segítséget a társaktól a labda felhozásában, ami eladott labdát eredményezett. Az utolsó akcióit kétpontos hátrányban az Olaj vezethette, a kiválóan játszó Clark azonban kihagyta a sorsdöntő dobást, így heroikus küzdelem végén a fehérváriak örülhettek.

Dzunics Braniszlav: - Nagyon jó meccset játszottunk egy nagyon jó ellenféllel szemben, ahol végül egy kosár döntött a javunkra. Köszönöm kiváló közönségünknek a kitartó szurkolást!

Pór Péter: - Az első félidőben jobb volt az Albacomp. Mi sok labdát adtunk el, amelyekből könnyű kosarakat kaptunk. A meccs második felében jobban összpontosítottunk, öt-öt elleni játékra kényszerítettük a fehérvári csapatot. A végjátékban ellenfelünk eggyel kevesebbet hibázott, gratulálok nekik!


A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.