Archívum - Hírek

Halasztott vizsga Baranyában

2011. 01. 21.

Sorozatban harmadszor lép pályára idegenben az Olaj legénysége, méghozzá Pécsett, péntek este hat órakor a Lauber Dezső Sportcsarnokban.
     A két csapat a 14. fordulóból elmaradt mérkőzést pótolja a Baranya megyei megyeszékhelyen. Legutóbb a bajnoki nyitány alkalmával mérték össze erejüket, a Tiszaligetben lejátszott mérkőzésen az Olaj 92-77-es győzelmet aratott. Akkor a fiatal erőcsatár, Eilingsfeld János (21/3 pont, 10 lepattanó), az amerikai bedobó El-Amin (18/9 pont, 7 gólpassz) és a center Tóth Norbert (16 pont, 8 lepattanó) bizonyult a fekete-fehérek legeredményesebb emberének. Jelenleg hét győzelemmel és kilenc vereséggel a még éppen rájátszást érő nyolcadik helyen tanyáznak. Eredményeikből kiderül, hogy az élmezőny tagjai közül az Albacomp és a ZTE győztesen, az Atomerőmű pedig szűk zakóval távozott otthonukból.

     Legutóbbi hazai meccsüket kedden játszották, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján 103-96-ra verték a Körmendet, tehát hétpontos előnnyel várják a jövő szerdai Rába-parti visszavágót. Legponterősebb játékosuknak a menet közben szerződtetett nigériai center, Benson Egemonye bizonyult, aki 26 pontja mellett 17 lepattanót gyűjtött. Nyilván a bajnokság egy "más kávéház", edzőjük Szrecsko Szekulovics - aki az ősszel Ivica Mavrenszkit váltotta a kispadon - a klub honlapjának azt nyilatkozta, hogy nehéz meccs vár rájuk Magyarország legerősebb csapata ellen.

     - A Szolnok teljesen komplett együttes, minden poszton legalább két bevethető, jó játékossal. Nagyon jó légiósaik vannak, és szinte az egész magyar válogatott ott pattogtat. A nemzetközi meccseiken is megmutatták, milyen erőt képvisel a csapatuk - méltatta a mieinket a pécsi mester. - Könnyebbség a találkozóval kapcsolatban, hogy rajtunk nincs nyomás, ha lehetőségünk adódik, megpróbáljuk meglepni a szolnokiakat.

     Az Olaj nem játszott a hét közben, az Eger elleni egymeccses nyolcaddöntőt majd jövő kedden (18:30) tudják le a hevesi fővárosban. Mindez nem jelentett pihenőt Trotterék számára, akik napi két tréninggel készülnek a folytatásra. Talán mondani sem kell, hogy milyen fontos találkozó előtt áll az együttes Pécsett, győzelmük esetén visszavehetik vezető pozíciójukat a tabellán. Pór Péter szakmai igazgató elmondta, hogy a sérült Vesztergom Zsolt kivételével mindenkire számíthat Baranyában.

     - Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen vendéglátóink harcban állnak a nyolc közé jutásért. Felvételről láttuk két bajnoki meccsüket is, melyeken Egemonye vezérletével egyaránt jól játszottak. Hazai közönség előtt nyilván még nagyobb lesz bennük a bizonyítási vágy. Mi azonban győzni akarunk otthonukban - jelentette ki a szakember.

A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.