Archívum - Hírek

Az Olaj KK magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában

2011. 01. 25.

EKF Eger HÉSZ SE - Szolnoki Olaj KK 65-93 (19-25, 25-26, 13-28, 8-14)
Magyar Kupa, Nyolcaddöntő

Eger, Eszterházy-csarnok, 300 néző. V: Pozsonyi, Gergely, Sallai.
EGER: Erdei 12/3, Krasznai 12, MÁTÉ 18/6, Zsemlye 7, Rusznák 4.
Csere: Fazekas 1, Szarvas P. 6/6, Sneider 5/3, Szerdahelyi, Klepej, Hegedűs K., Baumann. Szakmai igazgató: Széles-Kovács Gyula. Edző: Váczi Péter.
OLAJ: TROTTER 15/3, HORVÁTH Á. 23/15, Budimir 4, CLARK 17/6, Báder 8.
Csere: Grebenár 6, Fodor M. 2, Trepák 8/3, Szabó P. 8, Gaál 2, Szögi, Nagy B. Szakmai igazgató: Pór Péter.
Az eredmény alakulása, 2. p.: 5-2, 6. p.: 13-12, 9. p.: 17-23, 15. p.: 27-39, 18. p: 36-43, 23. p.: 44-61, 28. p.: 53-79, 34. p.: 60-88.

     Az egyetemi és főiskolás bajnokság küzdelmeit idéző, nosztalgikus hangulatban kezdődött a kupacsata, amelynek kezdeti szakaszában az NBI/B Keleti csoportjában szereplő házigazdák felvették az egyértelmű esélyesként érkező piros-feketék ritmusát. A hazaiak lelkesedése az első negyed végéig tartott, ekkor a szembetűnően motiváltan játszó Horváth Ákos pontjaival kezébe vette az irányítást az Olaj. Pór Péter szakmai igazgató ígéretéhez sűrűn forgatta csapatát, amely a második játékrész kezdetén Ivory Clark két palánkrengető zsákolásával tíz pontra növelte előnyét. Közben azért a harcos és szimpatikus egriek is mutattak szép dolgokat, főképpen a jó kezű bedobó, Máté Balázs révén. A mieink tartalékjai azonban nem mindig rukkoltak elő a kezdő ötös tagjaiéval egyenértékű produkcióval, ezért a különbség sem gyarapodott tovább. A fenti megállapítás alól kivételt képezett Szabó Péter, aki a hét végi másodosztályú bajnoki találkozó után ismét ponterős játékkal keserítette a hevesi főiskolások életét. A nagyszünet előtt Krasznai négy pontjával belopakodott a tízes lélektani határ alá az Eger, ami egy kis izgalmat csempészett az elaludni látszó mérkőzésbe.

     Ilyen előzmények után a harmadik negyed elejét alaposan megnyomta, s egy 10-0-s rohammal állva hagyta ellenfelét az Olaj. Az erejükkel fokozatos elkészülő hazaiakkal szemben ekkor már egyértelműen kidomborodott a piros-feketék fölénye - no nem mintha bárkinek is kétségei lettek volna afelől, hogy melyik a jobb csapat. Az abszolút lefutott utolsó tíz percben a vendéglátók edzőjén, Váczi Péteren kívül senki sem idegeskedett, utóbbi viszont a Hupikék törpikék Duli-fulijára emlékeztető dühkitöréseivel nemegyszer mosolyt csalt a szolnoki szurkolók arcára. Utóbbiak közérzetére ugyancsak kifejezetten pozitív hatással volt, hogy a szünetben megtalálták az Eszterházy-csarnok büféjét, a kínálattal való elégedettségüknek pár perccel a meccs vége előtt hangot is adtak. A hevesi megyeszékhelyről mindenki hiányérzet nélkül utazott haza, hiszen az Olaj a várakozásoknak megfelelően könnyedén - és ami legalább ennyire fontos: sérüléstől mentesen - jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

Váczi Péter: - Olykor méltó partnerei voltunk a jó erőkből álló, sportszerűen játszó Szolnoknak.

Pór Péter: - A mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket a szombati, Körmend elleni bajnoki rangadóra.


A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.