Archívum - Hírek

Piros-fekete párbaj

2011. 01. 28.

Három hét és ugyanennyi idegenbeli bajnoki meccs után szombaton este hat órakor újra hazai pályán szerepel az Olaj KK.
     A fent említett mérkőzések közül kettőt (Kecskemét, Pécs) megnyert, és egyet (Albacomp) elveszített az Olaj. Ezzel az alapszakasz egyik legnehezebb idegenbeli sorozatán van túl az együttes, amely tartja vezető helyét a tabellán. Mindez nem adhat okot a lazításra, hiszen a folytatásban is sorra jönnek az erős ellenfelek. Köztük az első lesz a körmendi csapat, amely csupán egy vereséggel gyűjtött többet, mint a szolnoki gárda, emiatt akár négypontos meccsnek is titulálhatjuk a piros-fekete csapatok csatáját.

     A felek az elmúlt 22 esztendőben, mióta az Olaj a felsőházban szerepel, rendre hatalmas párbajokat vívnak. A "régi öregek" még emlékeznek a húsz évvel ezelőtti elődöntős párharcra, ahol csak az ötödik meccs döntött az Olajbányász javára (115-95) - sokak szerint ez volt minden idők egyik legjobb bajnoki mérkőzése a Tiszaligetben. Tavaly január 9-én pedig Váradi Kornél utolsó másodpercben dobott triplájával 86-84-re nyert a szolnoki csapat. Nyilván a vasiaknak is vannak hasonló szép emlékeik az Olajjal kapcsolatban, példának okáért a kilencvenes években háromszor is a mieinkkel szemben nyerték meg a Magyar Kupa döntőjét. Egyébiránt a legutóbbi bajnoki fordulóban, Sopronban 96-87-re kikapott a Körmend. Aztán szerdán, hazai pályán csak öt ponttal tudták megverni a Pécset a kupasorozat nyolcaddöntőjének visszavágóján, így nem tudták ledolgozni hétpontos hátrányukat, búcsúztak a küzdelmektől. Azóta folyamatosan a Rába-parti klub anyagi gondjairól hallani, amit persze sem a játékosok, sem a vezetők nem erősítenek meg hivatalosan.

     Visszatérve a kosárlabdára, Némethéknek hétből három vereség az idegenbeli mérlegük. Az előbb emlegetett Sopront megelőzve az Atomerőmű SE (76-83) és az Albacomp (89-102) otthonában kaptak ki a vasiak. Negyedik bajnoki vereségüket pedig hazai pályán az Olajtól (70-80) szenvedték el. Soraikból a felsőház egykori kosárkirálya, az amerikai erőcsatár Rashad Bell rendelkezik a legjobb mutatókkal, akinek 21,1 pont és 9,3 a lepattanóátlaga. Mellette honfitársa, az irányító poszton szereplő Marcus Moore 17,9 pontot és 5,4 a gólpasszt jegyez meccsenként. A bedobó Ferencz Csaba pedig 10,1-es átlagával a legeredményesebb magyar játékosuk.

     Az egy héten belüli két fiaskó és a vélt vagy valós anyagi problémák ellenére sem lesz könnyű ellenfél a Körmend. Mint tudjuk, a sebzett vad a legveszedelmesebb...

     Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója azt mondta, hogy soraikban nem téma a Körmend pályán kívüli helyzete, csak a mérkőzésre koncentrálnak. - Támadó szellemű csapat a Körmend, kifejezetten jól dobják a triplákat. Fontos lesz Bell semlegesítése: a feladat ismét Clarkra fog várni, aki Körmenden egyszer már jól megoldotta azt. Nagy szerepe volt abban, hogy idegenben győztük le mostani ellenfelünket. Az elmúlt hetekben szerepeltetett keretünkkel lépünk majd pályára, Vesztergom Zsolt sajnos még mindig nem bevethető. Amelyik csapat alapszakaszelső kíván lenni, annak meg kell nyernie a hazai rangadókat, ennek szellemében várjuk az összecsapást - nyilatkozta a szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.