Archívum - Hírek

Debrecenben kéne nyerni

2011. 02. 04.

A januári rangadók után most egy könnyebb ellenfél, a sereghajtó debreceni csapat vár a listavezető Olaj KK alakulatára.
     A felek legutóbb tavaly november 7-én találkoztak, az Olaj akkor 118-70-re verte hajdúsági vetélytársát a Tiszaligetben. Akkor az ős-debreceni tréner, Ráthonyi Tamás azt mondta, hogy csapatának a tanulás mellett a rutin megszerzése a legfontosabb feladata a bajnoki évadban. Arról is hallani lehetett, hogy náluk mindenki - még a külföldiek is - munka vagy főiskolai tanulmányok mellett kosarazik. A szolnoki összecsapáson egy félidőn át jól tartották magukat a hajdúságiak, csak hat pont volt a hátrányuk, a szünet után azonban robbantott Olaj, és 71-29-re nyerte meg a meccs második felét. Soraikban természetesen a légiósok, Singletary, Mekongo és Langford viszik náluk a prímet. Velük együtt is csak egy győzelmet arattak az elmúlt 18 fordulóban, még az ősszel 79-74-re nyertek Salgótarjánban. Legutóbbi, szerdai bajnoki meccsükön azonban 102-100-ra kikaptak a Salgótarjántól, és visszacsúsztak a sereghajtó pozíciójába. Nem könnyű a helyzetük, a kiesés réme fenyegeti őket, ami nyilván megsokszorozhatja erejüket. Az elmúlt évadban az Olaj nagyon megszenvedett Debrecenben, ahol csak egy ponttal tudott nyerni. Nem beszélve arról, hogy az utolsó másodpercekben a hazaiaknak labdájuk volt a győzelemhez. Azóta azonban sok víz lefolyt a Tiszán, az Olaj minden szinten nagyon erős csapattá vált. Bár nem lebecsülendő ellenfél a Debrecen, a piros-feketék mostani állományának nem jelenthet gondot a legyőzésük.

     A tizenöt győzelemmel és három vereséggel éllovas szolnoki legénység a hasonló mutatókkal rendelkező Albacompppal fut versenyt az alapszakasz-elsőségért. Üldözőik az Atomerőmű SE, a Körmend, a ZTE és a Kecskemét a négy közé jutásért, ezáltal a rájátszásbeli pályaelőnyért harcolnak. A Sopron, a Falco, a Nyíregyháza és a Pécs már "csak" a nyolcba jutást tűzheti zászlajára. A Szeged, a Kaposvár, a Salgótarján és a Debrecen pedig minden bizonnyal majd alsóházi csatározásokban vehet részt az alapszakasz április 2-i zárását követően.

     Tegyük hozzá, hogy Olajnak nemcsak a bajnokságban, hanem a Magyar Kupában is döntős tervei vannak, és mint keddi sorsoláson kiderült, a Kecskemétet kell legyőzniük a legjobb négy közé jutásért. A negyeddöntő első meccsét február 16-án a hirös városban, míg a visszavágót hat nappal később a Tiszaligetben rendezik. Addig azonban még két bajnoki meccs vár a szolnokiakra, közülük az első Debrecenben lesz vasárnap kora este.

     - Jó hír, hogy Vesztergom Zsolti már edz, a tréningeken részt vehet az öt-öt elleni játékban - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Immár rá is számíthatunk a folytatásban. Báder Marci viszont térdbántalmakkal küzd, ő minden bizonnyal kihagyja a vasárnapi összecsapást. Mint minden mérkőzés, ez is fontos lesz számunkra, győznünk kell a jó képességű külföldi kosarasokkal felálló Debrecen otthonában.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.