Archívum - Hírek

Sallangmentesen, ahogy kell

2011. 02. 06.

Factum Sport Debrecen - Szolnoki Olaj KK 64-99 (14-28, 16-30, 18-22, 16-19)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 19. forduló

Debrecen, 400 néző. V: Cziffra Cs., Frányó, Szilas.
DEBRECEN: Boros 3/3, Singletary 11, LANGFORD 16/6, Kovács I., MEKONGO 18/6.
Csere: Tóth G. 8/6, Mondzinger 4, Vas V. 4, Balogh A., Máté M., Kádár, Lajsz. Edző: Ráthonyi Tamás.
OLAJ: TROTTER 19/12, HORVÁTH Á. 13/3, BUDIMIR 12/3, CLARK 25/6, Trepák 8.
Csere: Grebenár 9, Vesztergom 2, Fodor M. 6, Szabó P. 5/3. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 3-8, 6. p.: 10-12, 9. p.: 10-24, 12. p.: 22-32, 15. p.: 25-35, 17. p.: 25-45, 21. p.: 32-58, 24. p.: 38-64, 28. p.: 42-78, 33. p.: 52-84, 37. p.: 59-95.

     Ha volt mérkőzés a bajnokság 19. fordulójában, amire totónyelven szólva azt mondhattuk, hogy országos kettes, az a Debrecen - Olaj találkozó. Vasárnap kora este a bajnoki tabella egyik sereghajtója fogadta a listavezetőt, amely a térdét fájlaló Báder Márton nélkül is favoritnak számított. A piros-fekete tábor előzetes véleménye szerint égszakadásnak és földindulásnak kellett volna bekövetkeznie ahhoz, hogy kikapjunk az Oláh Gábor utcában, efféle csodák azonban - kiváltképpen a sport világában - ritkán történnek. Hála a mieink kifogástalan hozzáállásnak, ilyesmiben most sem volt részünk.

     Horváth Ákos két gyors duplájával indult a meccs - közte Obie Trotter jókora blokkal mutatkozott be Singletarynek -, majd Veljko Budimir is megkezdte a pontgyártást. Már-már elkönyvelhettük volna a bajnokesélyeshez méltó rajtot, ám Trepák Zoltán elbénázott egy ziccert, majd Langford és Mekongo sebtében beemelt egy-egy hármast. Mielőtt kellemetlenül szorossá vált volna az állás, Horváth és Clark is megtette ugyanezt. Közben Singletary esett csúnyát a szolnoki palánk alatt, a hazaiak hátvédjét le kellett cserélni, de később visszatérhetett a parkettre. Az első negyed hajrájára fejben is megérkezett a játéktérre a piros-fekete legénység minden tagja, és agresszív védekezéssel, egy 12-0-s rohamot kivágva megnyugtató előnyre tett szert az Olaj.

     A második tíz perc kezdetén a hazai zónavédekezéssel szemben többször sikerült megjátszani a palánk alá jó ütemben belépő Trepákot, ám Clark időnként megfeledkezett róla, hogy Mekongo az ő embere, utóbbi pedig második triplájával büntetett. Nagy baj azért nem volt a pályán, a mieink biztosan tartották a tízes lélektani határt felülről súroló vezetésüket. A házigazdák némi fegyelmezetlenséggel is vágták maguk alatt a fát, hiszen Boros szövegelésért kapott technikai hibát Frányó játékvezetőtől. A játékrész közepén egy újabb 10-0-s részsikert repesztett a szolnoki csapat, mely végén már húszas különbséget mutatott az eredményjelző. Fodor Mártonék eztán sem álltak le, és kiváló csapatmunkával még a félidő előtt eldöntötték a csata végkimenetelét.

     A hazaiak dicséretére legyen mondva, hogy közel harminc pontos hátrányban sem ment el a kedvük a játéktól, a fordulás után Langford két duplájával iparkodtak. Törekvésüket a nagy kedvvel kosarazó Clark egy 2+1-es akcióval, majd egy pontos távoli dobással annullálta. Amolyan tét nélküli örömjáték zajlott a pályán, a két csapat közötti sebességbeli különbség azonban ebben az időszakban is szembetűnő volt. A két amerikai vezérletével a szolnokiak a körülbelül 70 fős Olaj-tábor kiszolgálásáról sem feledkeztek meg: Trotter labdáját Clark látványos mozdulattal húzta a gyűrűbe. Pár perccel Mondzinger és Langford is villantott egy hasonlót a túloldalon, de utóbbi csak arra volt elég, hogy ne nőjön negyven pont fölé a szolnoki vezetés.

     Az utolsó percekre ugyan alábbhagyott az összpontosítás a piros-feketék oldalán, ami miatt a szurkolók által óhajtott száz pont nem lett meg, összességében mégis sallangmenetesen, ellentmondást nem tűrve húzta be a kötelező győzelmet az Olaj.

Ráthonyi Tamás: - Más sebességi fokozaton, más dimenzióban játszott a Szolnok. Agresszív védekezésük részünkről sok eladott labdát eredményezett, ezért dőlt el ilyen gyorsan a mérkőzés.

Pór Péter: - Jól játszottunk, ezért nem kellett izgulnunk. Időnként szép dolgokat láttam a csapatomtól, örülök az újabb győzelemnek.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.