Archívum - Hírek

Ma este a Salgótarján látogat Szolnokra

2011. 02. 12.

A januári kemény rangadókat követően mostanság a könnyebb feladatok időszakát éli az Olaj KK.
     A piros-feketék múlt vasárnap Debrecenben győztek 35 ponttal, szombaton 18 órakor pedig a bajnoki tabella másik sereghajtója, a Salgótarján látogat Szolnokra.

     A debreceni meccs előtt azt írtuk, hogy a listavezető Olaj KK a sereghajtó Debrecen csapatának vendége lesz. A mérkőzést annak rendje-módja szerint lejátszották, a mieink pedig magabiztosan, 99-64-re nyertek. Most ismét a sereghajtóval mérkőzik az Olaj, szombaton este hat órakor, amikor a Salgótarján gárdája látogat a Tiszaligetbe. A nógrádi alakulatból azért lett időközben sereghajtó, mert szerdán letudta a Körmend elleni hazai meccsét, melyen kiütéses, 127-52-es vereséget szenvedett. Mindez azt jelenti, hogy a Debrecennek és a Salgótarjánnak egyaránt egy-egy győzelme és 18-18 veresége van. A hajdúságiak azonban jobbak az egymás elleni összevetésben, ezért a tarjániak foglalják el az utolsó, azaz tizennegyedik helyet.

     Tegyük hozzá, hogy a szerdai mérkőzésen azért (is) alakult ki tekintélyes különbség a felek között, mert nem szerepelhetett a tarjániak soraiban a két amerikai légiós, Chris Rodgers és DeAndre Mays. Tudniillik az utóbbiak a mérkőzés eredeti időpontjában, 2010. december 29-én még nem voltak jelenlegi klubjuk játékosai. Az egykori bányászváros együttese velük együtt sem világverő, bár két hete győzni tudtak Debrecenben. Nyilván egyetlen céljuk lehet: elkerülni a kiesést, most épp Kovács Nándor vezetésével, aki ebben a szezonban immár a harmadik edző a gárda mellett. A szakvezetők mellett a kosarasok is jöttek-mentek náluk szép számmal, hiszen a bajnokság eddigi szakaszában már hat külföldi kosaras fordult meg soraikban.

     Még szerencse, hogy az Olajnál más szelek fújnak, a csapat továbbra is vezeti az alapszakaszt, így bizakodva várja a folytatást a bajnokságban és a kupában. Nem is titkolják a klubnál, hogy mindkét fronton az élen szeretnének végezni. Nyilván egyik sorozat sem lesz sétagalopp, de látva az együttes eddigi hozzáállását és szereplését, a duplázás sem tűnik lehetetlennek. A Salgótarján ellen a térdsérüléssel bajlódó Báder Márton játéka kétséges, míg a héten betegeskedő Szabó Péter minden bizonnyal kihagyja a soros összecsapást.

     - Egyértelmű és vitathatatlan, hogy mi vagyunk az esélyesek. Ez a mérkőzés abba a kategóriába tartozik, amit mindenképpen meg kell nyernünk - jelentette ki Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.