Archívum - Hírek

Osztálykülönbség

2011. 02. 12.

Szolnoki Olaj KK - Salgótarjáni KSE 119-71 (27-21, 30-13, 27-18, 35-19)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 20. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1500 néző. V: Kiss L., Vétek, Szabó G.
OLAJ: TROTTER 13/9, HORVÁTH Á. 15/9, BUDIMIR 16/6, CLARK 16/6, Trepák 4.
Csere: FODOR M. 15/9, Grebenár 8, VESZTERGOM 12/6, Gaál 8, Szögi 4, Nagy B. 8/3. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
SALGÓTARJÁN: Mays 4, Szabó Z., Rodgers 17/3, HARTVICH 21/3, Koma 5.
Csere: Sebők 9/3, Kocsis 5/3, Kiss K. 10. Edző: Kovács Nándor.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 7-4, 7. p.: 18-11, 12. p.: 34-21, 15. p.: 43-21, 18. p.: 53-26, 23. p.: 63-38, 27. p.: 75-44, 32. p.: 89-54, 35. p.: 96-58, 38. p.: 109-64.

     Debrecen után Salgótarján, avagy egyik sereghajtó jön a másik után. Ahogy az előző körben, úgy a bajnokság szombati, 20. fordulójában ismét az élvonalbeli pontvadászat utolsó helyezettje volt az Olaj KK ellenfele. Ez úgy fordulhatott elő, hogy a tarjániak a héten pótolták a karácsony és újév közötti játéknapról elhalasztott, Körmend elleni meccsüket, s rekordgyanús különbségű, 75 pontos (!) vereségük nyomán rosszabb egymás elleni eredményük mellett a szezon közben mérvadó kosárarány tekintetében is a debreceniek mögé szorultak. Ennek megfelelően vérmes reményeik nem lehettek a tiszaligeti arénában, ilyetén még nagyobb respekt járt annak a körülbelül 30 vendégszurkolónak, akik a majdnem biztos fiaskó tudatában elkísérték csapatukat.

     Szolnoki oldalon a térdbántalmakkal küzdő Báder Márton ugyan már ott volt a keretben, a kezdő ötösben mégsem ő, hanem a múlt héthez hasonlóan Trepák Zoltán kapott lehetőséget.

     A meccs első dupláját Koma révén a vendégek szerezték, aztán azonban gyorsan magához vette az irányítást az Olaj. Előbb Trepák dobott ziccert, majd egy védőlepattanót követően Obie Trotter szlalomozott végig a nógrádiak védelmén, végül Veljko Budimir csengetett egy távoli dobással. A tarjániak a szerdai meccsen kényszerűségből pihenő két amerikai, Mays és Rodgers egyéni akcióira építettek, s mivel a piros-feketékről az első percekben sok mindent el lehetett mondani, csak éppen azt nem, hogy a maximális fordulatszámon pörögtek volna, eleinte jól meg is éltek ezekből. Támadásban Ivory Clark és a csereként beszálló Grebenár Péter vezérletével könnyedén kamatoztatta jelentős fizikai fölényét az Olaj, de védekezésben előfordultak komoly üresjáratok a mieink játékában.

     A második negyed elejétől fogva aztán már lényegesen kevesebb teret engedtek Fodor Mártonék az alacsony szerkezetű tarjáni együttesnek. A második játékrész első felében hat percen keresztül egyetlen pontot sem engedélyeztek ellenfelüknek a szolnokiak, miközben Trotter vezérletével szabályszerűen állva hagyták Kovács Nándor csapatát. A 19-0-s hazai rohamnak köszönhetően ugrásszerűen 25 pontra nőtt a különbég, Pór Péter pedig már az első félidőben lehetőséget adott a debreceni összecsapáson hiányolt tartalékoknak, Gaál Róbertnek és Szögi Ádámnak.

     A harmadik negyedben tovább folytatódott az egyenlőtlen küzdelem, az Olaj közelről és távolról egyaránt tetszés szerint szerezte a kosarakat. A legnagyobb kedvvel ezúttal is a két amerikai, Obie Trotter és Ivory Clark tette a dolgát. Amikor Grebenár Péter tökéletes ütemű passzát Fodor Márton kettő pontra váltotta, már a harminc pontos határt is túllépte a különbség. A vendégek oldalán az erőlködésbe átcsapó Rodgers helyett a Tiszaligetben is megfordult Hartvich Tamás próbálta tartani a frontot, viszonylagos sikerrel. A negyed végén Ivory Clark egy betörés során rosszul lépett, le kellett cserélni, de szerencsére nagyobb baj nem történt.

     Jó volt látni, hogy az utolsó tíz percben a máskor kevesebb lehetőséget kapó szolnoki játékosok is kiváló hozzáállással, jó ritmusban játszva növelték az előnyt. Fodor Márton triplájának köszönhetően felettébb hamar, négy és fél perccel a vége előtt megszületett a századik pont is. A végére minden Olaj-játékos neve mellé került pont a statisztikában, a csapat pedig nagy valószínűséggel felállította a zajló szezonra vonatkozó pontrekordot.

Pór Péter: - Közönségszórakoztató mérkőzésen hoztuk a kötelező győzelmet.

Kovács Nándor: - Reális eredmény született. A dobott pontjaink számával elégedett vagyok, de védekezésben nem tudtuk megállítani a Szolnokot.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.