Archívum - Hírek

Egy elsőrangú karmester

2011. 02. 18.

Obie Trotter még csak fél éve pattogtat a Tiszaligetben, ám ennyi idő bőven elég volt számára, hogy az Olaj-tábor első számú kedvencévé váljon.
- Tudja-e már, hogy a szurkolók szavazatai alapján helyet kapott a légiósok kezdőcsapatában a szombati All Star-gálán?

- Kora délután már olvastam az interneten, aztán edzés előtt a többiek is mondták, hogy Ivory Clarkkal együtt kezdők leszünk (azóta eldőlt, hogy utóbbi sérülés miatt nem vehet részt a gálán - a szerk.). Nagyon örülök, hogy ott lehetek, hiszen mindig megtiszteltetés, ha beválasztanak a legjobbak közé.

- Mennyire fogják komolyan venni a magyar válogatott elleni csatát?

- Nem hinném, hogy vérre menő küzdelem zajlik majd a pályán, arra ott van az egész szezon. Most inkább az lesz a fontos, hogy játsszunk egy jót, élvezzük a mérkőzést, és persze a közönség is jól szórakozzon.

- Az év elején a családja is Szolnokra érkezett, feleségével és kisfiával gyakran találkozunk a városban és a mérkőzéseken. Bemutatná őket néhány mondatban?

- Feleségem, Seyhan török, de Németországban született, és ott is nőtt fel. Amikor először átjöttem Európába, két évet a Giessen csapatában játszottam, akkor ismertük meg egymást. Mostanság szakácsnak tanul, s majd ha a fiunk már nagyobb lesz, egy étteremben vagy egy szállodában szeretne elhelyezkedni. Xavier áprilisban lesz kétéves, ő a legnagyobb szurkolóm. Nagyon szereti nézni, ahogyan játszom. Abban már most hasonlít az apjára, hogy mindene a labda, és csak nehezen lehet elvenni tőle (mosolyog).

- Mivel tölti az idejét, amikor éppen nincs edzés vagy mérkőzés?

- Ilyen csak ritkán fordul elő, de ha mégis, akkor a pihenés és a regenerálódás a legfontosabb számomra a következő feladat előtt. Mióta újra együtt a család, igyekszünk közösen kikapcsolódni, s lehetőség szerint ismerkedni az országgal. Nemrég jártunk Budapesten, ahol nagyon jól éreztük magunkat. A párom és a kisfiam most néhány napra hazautaztak, de ha minden jól megy, a jövő héten már ismét Szolnokon lesznek.

- Visszatérve a kosárlabdára: azt kapta a magyar bajnokságban, amire számított?

- Lényegében igen. Amikor a múlt nyáron Magyarországra igazoltam, tudtam, hogy erős bajnokságról van szó, ami be is igazolódott. Mi vagyunk az elsők, de nyolc-tíz csapat van, akik ellen nem mehetünk biztosra. Ezek mindegyike jó játékosokkal rendelkezik, oda kell tennünk magunkat, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.

- Mire számít a szezon hátralévő részében?

- Minden fronton a végső győzelem a célunk. A bajnokságban csak az egymás elleni eredményünknek köszönhetően állunk legfőbb ellenfelünk, az Albacomp előtt, ezért előfordulhat, hogy minden hátralévő meccset meg kell nyernünk ahhoz, hogy megelőzzük őket az alapszakasz végén. Ez akár teher is lehetne számunkra, de tapasztalt játékosok alkotják a csapatunkat, el kell bírnunk ezt a fajta nyomást.

- Mennyire elégedett a saját teljesítményével?

- Minden mérkőzésen arra törekszem, hogy a maximumot hozzam ki magamból. Azt gondolom, összességében eddig a bajnokságban és nemzetközi kupában is jól ment a játék. Persze mindig van hová fejlődni, ez az én esetemben is igaz.

- A pletykák szerint a Szpartak Szentpétervárral szemben vívott EuroChallenge-mérkőzésen olyannyira megtetszett a játéka az orosz sztárcsapat vezetőinek, hogy szerették volna a soraikban látni.

- Én nem hallottam erről, nem is kerestek. Egyszer jó lenne egy annyira erős csapatban játszani, mint a Szpartak, de ez csak a távolabbi jövőben jöhet szóba.

- És mi a helyzet a közelebbi jövővel ? Már most sokan szeretnék, hogy hosszabbítson az Olajnál.

- Még nem gondolkodtam rajta. Egyelőre csak a mostani évadra összpontosítok, a továbbiakkal kapcsolatban ráérek majd a nyáron dönteni.

Névjegy: Obadiah Nelson Trotter
Született: 1984. február 9., Silverhill, Alabama (USA)
Magasság, testsúly: 186 cm, 84 kg
Posztja: irányító, hátvéd
Pályafutása: Alabama A&M (amerikai egyetemi bajnokság, 2002-2006), Giessen 46ers (német, 2006-2008), Etendard de Brest (francia, 2008-2009), Torpan Pojat Helsinki (finn, 2009-2010), Szolnoki Olaj KK (2010-től)
Legjobb eredményei: az egyetemi bajnokságban kétszer (2005, 2006) az Év védőjátékosa, finn bajnoki ezüstérmes és a liga legjobb hátvédje (2010), A FIBA Eurochallenge-sorozat második legjobb dobója (19,4 pont/meccs), kétszer a hét játékosa (2010)
Család: nős, egy gyermek édesapja
Hobbi: internet, városnézés, család.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.