Archívum - Hírek

Vigyázat, még nem lefutott!

2011. 02. 22.

Az Olaj KK öt pont előnnyel várja a Kecskemét elleni párharc visszavágóját, amit kedden este hét órakor játszanak a tiszaligeti arénában.
     A további három párosításban az Atomerőmű SE 25 pontos előnye birtokában várja a Szegedet. Az Albacomp 25, míg a Sopronnak 24 ponttal nyerte az első mérkőzést, az előbbinek Pécsre, míg az utóbbinak Salgótarjába kell utaznia szerdai visszavágó kedvéért. Óriási meglepetés lenne, ha nem az Atom, az Alba és a Sopron harcolná ki a legjobb négy közé jutást.

     A negyeddöntők közül tehát az Olaj és a Kecskemét páros csatája tűnik a leginkább nyíltnak. Tegyük hozzá, ez a sorsolás pillanatában is tudvalévő volt. Azt azért nem szabad elfelejteni, hogy tenisznyelven fogadóelőnyük van Báderéknak, hiszen az első felvonást 72-67-re nyerték a hírös városban. Az elmúlt szerdán végig változatos, nagy csatát vívott egymással a két vetélytárs. Az első negyed kiegyenlített játékát követően a folytatásban Siriscevic és Wittmann találataival már kilenc ponttal is vezetett a Kecskemét. A fordulás után még öt perc telt el, mikor feljött az Olaj, majd Trotter, Fodor és Báder kosaraival 15-6-ra megnyerte a harmadik negyed második felét. A záró felvonásban már 58-72-es állást is mutatott az eredményjelző, és úgy tűnt, hogy a szolnoki csapat már az odavágón lerendezi a továbbjutást. Nem tette, ehelyett a hazaiak kilenc pontot dobtak egyhuzamban, és egyet sem kaptak, így megúszták egy szoros, ötpontos vereséggel.

     Jöhet tehát a ked esti visszavágó, ami a legcsekélyebb mértékben sem lefutott: elég csak az alapszakasz harmadik fordulójára gondolni, mely során a Kecskemét 77-74-es győzelmet aratott a Tiszaligetben. Azóta azonban sok víz lefolyt a Tiszán, hiszen ez utóbbi meccset követően kilenc bajnoki derbit nyert zsinórban a szolnoki alakulat. Sőt a felek második alapszakaszbeli meccsén, január 12-én a listavezető piros-feketék visszavágtak (80-70) a Bács-Kiskun megyei fővárosban.

     - Hazai győzelemmel szeretnénk bebiztosítani továbbjutásunkat - szögezte le, Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Teljes csapattal várjuk vetélytársunkat. Itthon, fantasztikus szurkolótáborunk előtt ismét bizonyítanunk kell, hogy mi vagyunk a jobb csapat.

     A kupavisszavágót a Benczur Tamás - Török Róbert - Szabó Gergő bíróhármas dirigálja. A mérkőzésre érvényesek az Olaj-bérletek. Pénztár- és csarnoknyitás 17:30 órakor lesz. A főbejáratnál kegyeleti helyet állítanak fel, és a mérkőzés kezdete előtt gyászszünetet tartanak Bacsó Ernőné (Manyika) emlékére, aki 20 éven át volt az Olaj KK munkatársa, és az elmúlt szerdán, 60 éves korában hunyt el.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.