Archívum - Hírek

Nem volt pardon

2011. 02. 22.

Szolnoki Olaj KK – Kecskeméti KSE 85-74 (25-13, 23-21, 17-23, 20-17)
Magyar Kupa, Negyeddöntő - odavágó

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1800 néző. V: Benczur, Török, Szabó G.
OLAJ: TROTTER 12, Horváth Á. 13/3, Budimir 7/3, CLARK 22/12, BÁDER 15.
Csere: Trepák 6/6, Fodor M. 5/3, Grebenár 4, Vesztergom, Szabó P. 1, Nagy B., Gaál. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
KECSKEMÉT: Wittmann 15/6, LaGrange 13/3, Dénes 3/3, Cseh Gy., CSORVÁSI 14.
Csere: Szabó T. 4, SIRISCSEVICS 24/9, Lakatos, Csabay, Pongó, Mészáros M. 1. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics. Edző: Forray Gábor.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 6-0, 6. p.: 12-6, 8. p.: 19-9, 12. p.: 28-14, 15. p.: 38-23, 23. p.: 53-36, 27. p.: 60-49, 32. p.: 73-59, 36. p.: 85-67.
Kipontozódott: Szabó T. (30.), Dénes (35. ).
Továbbjutott: az Olaj KK, kettős győzelemmel (157-141).

     Ivory Clark kipihente az első meccsen összeszedett "medvepuszit", így a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján teljes szolnoki csapat fogadta a sérült Hrvoje Orsulic és Bencze Zoltán nélkül felálló kecskemétieket. A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött az Olaj KK közelmúltban elhunyt munkatársa, Bacsó Ernőné Manyika emlékére, aki munkájával két évtizeden keresztül szolgálta a klubot.

     A felek múlt szerdai találkozása alkalmával megszerzett ötpontos előnyét villámgyorsan megduplázta az Olaj. Báder és Csorvási párharcát előbb a védő-, majd a támadópalánk alatt is a szolnoki center nyerte, majd Clark kiváló besegítéssel megszerzett labdájából Budimir dobott könnyű ziccert, végül Báder tekintélyt parancsoló blokkját követően Horváth Ákos fejezte be kosárral az újabb létszámfölényes helyzetet. Az első percekben szembetűnő volt, hogy a mieink remekül levédték a vendégek betöréseit, a besegítések után kétségbeesetten kiosztott labdákat pedig rendre levadászták, s villámgyors ellentámadásokat indítottak azokból. Ha nincs Siriscsevics két triplája, Sztojan Ivkovics alakulata már az első játékrész felénél kitűzhette volna a fehér zászlót. Nekünk legyen mondva, a vajkezű horvát bedobó két távoli találatával sem volt beljebb a Kecskemét, hiszen a csereként beszálló Trepák ugyancsak hat ponttal nyitott.

     A második negyed felvezetéseként Török játékvezető ítélt szabad szemmel láthatatlan sportszerűtlen hibát Budimir ellen. Nem osztott, s nem is szorzott, mivel LaGrange kihagyta egyik büntetőjét, majd az elhibázott vendégakció után Fodor Márton büntetett a támadóidő végét jelző dudaszóval egyidőben helyére küldött hármassal. Mindkét csapat tisztességes részt vállalt a kialakuló dobópárbajból, de állandósult az Olaj 13-15 pontos vezetése. Védekezésben különösen Clark volt elemében, aki gyakorlatilag minden arra járó vendégjátékosnak kiosztott egy méretes takarót, támadásban pedig egy egész sor jó teljesítménynek lehettünk szemtanúi szolnoki oldalon. Könnyedén és látványosan, minimális erőlködés nélkül tartották magabiztos vezetésüket a piros-feketék, Clark negyedzáró triplája pedig azt jelentette, hogy a fordulás után a vendégek még mélyebbről folytathatták a kapaszkodást, mint az első tíz perc végén.

     A harmadik negyed elején Báder kapitális zsákolását lépéshiba címén érvénytelenítették a játékvezetők, majd Clark újabb távoli bombájával 17 pontra nőtt a különbség. LaGrange ugyancsak a messzeségből faragott övéi tetemes hátrányán, majd Wittmann értékesítette a Benczur sporttárstól ajándékba kapott három büntetőt. A kecskeméti irányító rövidesen egy 2+1-es akcióval is beköszönt, amivel hosszú idő után a tízpontos határ alá gyürkőzte csapatát, eufórikus állapotot kiváltva a két nagydobbal és fapapucsokkal felszerelkezett vendégtáborban. A meccs egészét tekintve dicséretesen harcoló kecskemétiek ebben az időszakban jelentősen javultak védekezésben, ennek köszönhetően néhány percig viszonylag szorosan tudták tartani az állást, azt azonban egyetlen pillanatra sem érezhettük, hogy az Olaj sikere veszélyben forogna.

     Az utolsó tíz perc kezdetén Báder verte meg gyors egymásutánban kétszer védőjét, a válogatott center pontjaival ismét tíz fölé nőtt a két együttes közti távolságot. Clark ezen az estén a megszokottan szenzációs védekezés mellett támadásban is alig hibázott, vezérletével szűk öt perccel a vége előtt az addigi legnagyobb, 18 pontos különbség alakult ki. Lélekben talán ekkor adták fel az ütközetet a vendégek, akik a szolnoki cseréket kihasználva az utolsó percekben némiképp kozmetikázni tudtak az álláson, de ennek a végeredmény szempontjából már semmilyen jelentősége nem volt. Az Olaj magabiztosan, kettős győzelemmel jutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, amelynek helyszínéről és pontos időpontjáról március 1-én dönt majd a szövetség.

Pór Péter: - A célunkat elértük, kettős győzelemmel jutottunk be a legjobb négy közé.

Sztojan Ivkovics: - Örülök, hogy két meghatározó játékosunk nélkül is jól helytálltunk, és annak is, hogy fiataljaink jó teljesítményt nyújtottak.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.