Archívum - Hírek

Lépéshátrányba kerül, aki hibázik

2011. 02. 26.

A listavezető Olaj KK a nyolc közé jutásért kapaszkodó Nyíregyháza vendége lesz szombaton 15:45-kor a Bujtosi Szabadidőcsarnokban, az összecsapást a SportKlub televízió élőben közvetíti.
     Hajrájához érkezett az alapszakasz küzdelemsorozata, most már minden egyes győzelemnek óriási jelentősége van a helyezések szempontjából. A tizenhét győzelemmel, három vereséggel éllovas Olaj KK mögött ugyanilyen mutatóval áll az Albacomp. Ez utóbbi két gárda között a jobb egymás elleni eredmény dönt a piros-feketék javára. Ám a könnyebb sorsolás az Albacompé, melynek vetélytársai a Kaposvár (idegenben), a Kecskemét (otthon), a ZTE (i.), a Körmend (i.), a Debrecen (o.), valamint a Salgótarján (o.) lesznek. Miközben az Olaj a Nyíregyháza (i.), Sopron (o.), a Falco (i.), a ZTE (o.) az Atomerőmű (o.) és a Szeged (i.) ellen játszik a hátralévő hat fordulóban. Érdemes alapszakasz-elsőnek lenni, hiszen a hazai pálya és a közönség rendre a pályaválasztó csapat mellett szól. Minderre bizonyságul az elmúlt hat évadban rendre az alapszakasz-győztesek - köztük 2007-ben az Olaj - nyerték a bajnoki címet.

     Nyilván nemcsak az alapszakasz-elsőségért, hanem a nyolc közé jutásért is ádáz csata folyik. Ebben a harcban érdekelt a nyíregyházi gárda, melynek nem áll túl jól a szénája. A szabolcsiak nyolc győzelemmel és tizenkét vereséggel a tízedik helyen tanyáznak, míg a nyolcadik Falcónak tíz-tíz győzelme és veresége van. Ráadásul az egymás elleni összevetésben is a szombathelyi sárga-feketék állnak jobban. Emiatt egyértelmű, hogy a nyíregyháziak a hátralévő hat fordulóban nem nagyon hibázhatnak.

     - Csapatunkra eddig is jellemző volt, hogy ha jobb napot fogott ki, akkor a legjobbak dolgát is megnehezítette, vagy az Albacomp és a Kecskemét esetében le is győzte őket - kezdte Ferenczi Tamás, a nyíregyháziak vezetőedzője a klub honlapján. - Viszont amikor kiütköztek a hiányosságaink, akkor nehezebben boldogultunk az ellenfelekkel. Bízom benne, hogy a négyes posztra érkező Djordje Djogo érkezésével a szerkezetbeli gondjaink enyhülnek és méltó ellenfelei leszünk a listavezetőnek.

     Az Olaj soraiban változatlanul bizakodó a hangulat, hiszen a kupameccseket is figyelembe véve hat mérkőzést nyertek zsinórban. Ám egy percig sem szabad lazítani, hiszen minden csapat az éllovas skalpjára vágyik.

     - Veszélyes csapat a Nyíregyháza, az elmúlt években is rendre megkínlódtunk velük - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Most sem lesz könnyű dolgunk, ráadásul vendéglátóink vészhelyzetben vannak, harcolnak a legjobb nyolc közé jutásért. Erre mi nem lehetünk tekintettel, nyernünk kell a szabolcsi fővárosban.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.