Archívum - Hírek

Kupadöntő, harmadszor

2011. 03. 01.

2002 és 2007 után harmadik alkalommal rendezik a Tiszaligetben a Magyar Kupa négyes döntőjét.
     A Magyar Kosárlabdázok Országos Szövetségének székházában délelőtt a négy érintett klub – az Albacomp, az Atomerőmű SE, a Sopron és az Olaj KK - képviselőinek jelenlétében rendezték meg az elődöntők sorsolását, valamint ismertették a négyes döntő helyszínét. A rendezésre egy pályázat érkezett, amit a Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft. nyújtott be. A szövetség illetései ezt elfogadták, így a Tiszaligeti Sportcsarnok lesz a négyes döntő helyszíne. Március 13-án, vasárnap az elődöntőket, az Olaj KK - Atomerőmű SE (17:00) és az Albacomp - Sopron (19:30) mérkőzést rendezik meg. Másnap az elődöntők vesztesei a bronzcsatában (15:15), míg az elődöntők győztesei a kupadöntőben (18:00) találkoznak.

     Ez lesz a harmadik kupafinálé a Tisza-parti megyeszékhelyen. Az elsőt 2002-ben rendezték meg, akkor az Olaj elődöntőben a Falcót (83-68), majd a döntőben az Atomerőmű SE gárdáját is legyőzték (91-82) a piros-feketék. Ez volt a mieink első kupagyőzelme, melynek Trepák Zoltán is részese volt, aki most is az Olaj játékosa. Érdekesség, hogy a 2009 óta szolnoki színekben szereplő Fodor Márton a kilenc évvel ezelőtti kupadöntőben a vesztes Atomerőmű SE csapatát erősítette.

     A második kupafinálét 2007-ben bonyolították le Szolnokon, az elődöntőben az Olaj 57-39 (!)-re legyőzte az Albacompot, majd a másnapi döntőben 80-67 arányban fektette két vállra a Körmend együttesét. A szolnokiak a döntőbe benevezett tizenkettes keretéből ma már egyetlen egy játékos sem szerepel színeikben. Ellenben a csapat akkori vezetőedzője, Pór Péter ma is a szakmai munka első számú felelőse, sőt a szakember 2002-ben Goran Miljkovics vezetőedző segítőjeként dolgozott a klubnál.

     Dr. Nyerges Zsolt, az Olaj KK elnöke csapatával tizenhárom éve irányítja a klubot, harmadszor lesz részese a kupadöntőnek. - Örülünk, hogy ismét kupafinálét rendezhetünk Szolnokon - kezdte mondandóját. - Annak ellenére, hogy csak a mi klubunk volt az egyedüli pályázó, a finálé további három részt vevője sem fog rosszul járni. A négyes döntő mindegyik részt vevője egy-egy millió forintot kap majd. Bónuszképp a helyezések sorrendjében a kupagyőztesnek 1 millió forint, a másodiknak 600-, a harmadiknak 300-, míg a negyediknek 150 ezer forint üti a markát. Mindemellett az MKOSZ felé kifizetjük a kétmillió forintos jogdíjat, valamint az Eb-pótselejtezők előtt álló férfiválogatott felkészülésére tíz millió forintot ajánlottunk fel. Természetesen nem feledkezünk meg a szurkolókról sem, a napokban nyilvánosságra hozzuk, hogy számukra milyen kedvezményt nyújtunk majd a négyes döntő során - nyilatkozta a klubelnök.

     Az Olaj csapatkapitánya, Báder Márton gyűjteményéből még hiányzik a Magyar Kupa. - A szlovén Krka Novo Mesto, valamint horvát a Cibona Zagreb együttesében egyaránt kupagyőztes voltam - mondta a válogatott center. - Jó lenne ezúttal itthon, az Olajjal is elhódítani a serleget. Sok múlik majd azon is, hogy az Atomerőmű elleni elődöntő mennyit vesz ki belőlünk. Lehet vitatkozni, hogy jó vagy rossz a sorsolásunk, aki kupát akar nyerni, annak mindegyik ellenfelét le kell győznie. A jövő héten már a kupadöntőre fogunk készülni, előbb azonban a szombati, Sopron elleni bajnoki meccset tartjuk szem előtt, ami szintén nagyon fontos lesz számunkra.

A kupadöntő programja:
Elődöntők:
2011.03.13. (vasárnap) 17:00 Szolnoki Olaj KK - Atomerőmű SE
2011.03.13. (vasárnap) 19:30 Albacomp - Sopron

Helyosztók:
2011.03.14. (hétfő) 15:15 Bronzmérkőzés
2011.03.14. (hétfő) 18:00 Döntő (Sport1)
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.