Archívum - Hírek

Nincs megállás

2011. 03. 05.

Az utolsó öt forduló, tehát az alapszakasz hajrája következik az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokságban.
     Zsúfolt napok előtt áll az alapszakasz-elsőségre és Magyar Kupa-győzelemre törő szolnoki gárda. A szombati bajnoki találkozót követően ugyanis jövő vasárnap az Atomerőmű elleni kupaelődöntőben, majd másnap remélhetőleg a fináléban lesz érdekelt a társaság, szintén hazai környezetben. A szombati Olaj - Sopron párharc megismétlődhet a március 14-i kupadöntőben is, ehhez a Sopronnak az Albacomp csapatát kell legyőznie az előző napi elődöntőben. Azért ennyire ne rohanjunk előre, hiszen a felek előbb a bajnoki összecsapáson szeretnének szerencsésen túl lenni.

     Azt tudni kell, hogy hűség városának együttese a Péccsel és a Falcóval küzd a legjobb nyolc közé jutásért. Az előbbiekkel szemben lépéselőnyben vannak a soproniak, ám a Falcóval szemben hátrányba kerültek, egy hete ugyanis hazai pályán, hosszabbítás után 81-78-as vereséget szenvedtek a sárga-feketéktől. Emiatt még küzdeniük kell a negyeddöntős pozícióért. Ráadásul Molnár András - aki Thomas Kelley-vel együtt tagja volt az Olaj 2007-es bajnok és kupagyőztes csapatának - hasfalhúzódással bajlódik, ezért minden bizonnyal kihagyja az Olaj elleni összecsapást. Ennek tudatában a soproniak mestere, Meszlényi Róbert meglehetősen óvatosan nyilatkozik az esélyekről a klub honlapján.

     - Az éllovas otthonában játszunk, a Szolnok a nemzetközi porondon is bizonyított. Azt gondolom, a Tiszaligetben még komplett csapattal is nemhogy győzni, hanem tisztes helytállás mellett egy jó mérkőzést játszani is bravúr lenne. Így pedig, hogy tartalékosan kell felálljunk, még inkább. Ezzel együtt ahogy eddig, most is megpróbáljuk a soron következő mérkőzésből a lehető legtöbbet kihozni - meglátjuk, mire lesz elég.

     Az Olaj KK soraiban minden a legnagyobb rendben, a csapat teljes kerettel készül az elkövetkező feladatokra. Pór Péter szakmai igazgató azt mondta, egyelőre a Sopron elleni derbit tartják szem előtt, a Magyar Kupa négyes döntőjével csak ezt követően foglalkoznak majd.

     - Veszélyes csapat a Sopron, amit többek között ellenünk, és az Albacomppal szemben is bizonyítottak, hiszen nehezen nyertünk az otthonukban. Nagy csatára számítunk, de természetesen győzni szeretnénk, meg kell őriznünk előkelő pozíciónkat - mondta szakember.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.