Archívum - Hírek

Az elődök útján

2011. 03. 12.

Vasárnap és hétfőn a Tiszaligeti Sportcsarnokban rendezik meg a Magyar Kupa négyes döntőjét, ahová az Olaj KK mellett az Atomerőmű, az Albacomp és a Sopron jutott be.
     Immár harmadik alkalommal kerül sor a fináléra a Tisza-parti megyeszékhelyen. 2002-ben, majd öt esztendő múltán is szolnoki csapat hódította el a serleget. Kilenc éve az elődöntőben a Falcót, majd a fináléban az Atomerőmű alakulatát verte az akkor Mol Szolnok néven szereplő együttes. 2007-ben a piros-feketék az elődöntőben az Albacompot, majd azt követően a Körmendet győzték le a kupadöntőben.

Szolnoki Olaj KK (kétszeres kupagyőztes) - Atomerőmű SE (négyszeres kupagyőztes)
Vasárnap, 17:00, Tiszaligeti Sportcsarnok
A várható kezdőcsapatok:
Olaj KK: Trotter (amerikai), Horváth Á., Budimir (horvát), Clark (amerikai), Báder.
Atomerőmű SE: Kovács Á., Vojvoda, Hodges, I. Johnson, Sales (mindhárom amerikai)

     A kispadokon Pór Péter (Olaj) és Horváth Imre (Atomerőmű) személyében egykori kollégák ülnek. Az utóbbi játékosként tagja volt az Olajbányász 1991-es, első bajnokcsapatának. Két évaddal ezelőtt másodedzőként dolgozott Pór Péter mellett, míg az elmúlt évadban vezetőedzőként dolgozott a piros-feketéknél, ám nyolc fordulót követően, éppen az Atomerőmű elleni hazai vereség (74-92) nyomán a szolnoki klubvezetők megköszönték a munkáját. Az élet furcsa fintora, hogy két hónappal később az atomvárosban Dzunics Braniszlavot is felmentették a munkavégzés alól, a helyére pedig Horváth Imrét nevezték ki. Azóta ő irányítja a gárdát, amely az elmúlt évadban ezüstérmet szerzett. A jelen bajnoki évadban a negyedik helyen tanyáznak a piros-kékek, és akár még az alapszakasz harmadik helyét is elcsíphetik a velük azonos mutatóval álló, de amerikai irányítójától, Marcus Moore-tól a héten megváló Körmenddel szemben. A kupa négyes döntőjébe a Debrecen, illetve Szeged elleni kettős győzelemmel jutottak be.

     Hamár a szakvezetőknél tartunk: sokan tudják, hogy Pór Péter az Olaj KK saját nevelésű edzője. A szakember egykoron a mini korosztálynál kezdett, 2003 decemberében lett vezetőedző, rá négy évre pedig bajnokságot és kupát nyert az Olajjal. Most is duplázhat Pór Péter és csapata, hiszen a bajnoki alapszakaszt vezetik, a kupában pedig hazai pályán, telt ház előtt szerezhetik meg az elsőséget.

Albacomp (kétszeres kupagyőztes) - Soproni KC (még nem nyert kupát)
Vasárnap, 19:30, Tiszaligeti Sportcsarnok
A várható kezdőcsapatok:
Albacomp: Simon B., Hanga, Crocker, Hollis, Jones (mindhárom amerikai)
Sopron: Kelley, Jarvis (mindkettő amerikai), Ugaros, Szabó Zs., Townes (amerikai)

     A szakemberek szerint a mezőnyből egyedül az Albacompnak lehet esélye megszorítani az Olajt mind a kupadöntőn, mind a bajnokságban. A pontvadászatban azonos mutatóval - 19 győzelem, 3 vereség - áll a két gárda, a mieink jobb egymás elleni eredményüknek köszönhetően előzik meg a fehérváriakat. Az utóbbiak csak az Olaj botlása esetén lehetnek alapszakaszgyőztesek. A kupában előbb a címvédő ZTE, majd a Pécs csapatát verték, és jutottak a négy közé. Az elődöntőben pedig azzal a Sopronnal találkoznak, amelytől idegenbeli bajnokin 60-51-re kaptak ki, majd Fehérváron is csak két ponttal tudták legyőzni a hűség városának csapatát.

     Egy biztos: a vasárnapi második elődöntőben az Olaj-tábor a Sopronnak fog szurkolni. Egyrészt azért, mert soraikban két egykori szolnoki közönségkedvenc, Molnár András és Thomas Kelley szerepel, másrészről a szolnoki szurkolótábor nem szimpatizál az Albával. Arról nem beszélve, hogy egy erős kezdőötössel, de rövidebb kispaddal rendelkező Sopront, talán könnyebben győzhetne le az Olaj a hétfőn este hat órakor kezdődő kupadöntőben, mint a minden fronton legnagyobb riválisnak számító Albacompot. De erről még nagyon korai filozofálni: a piros-feketéknek előbb a paksiakat kell legyőzniük.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.