Archívum - Hírek

Feljövőben lévő Falco vár az Olajra

2011. 03. 19.

A dicsőséges kupamenetelést követően kőkemény bajnoki meccsek várnak a listavezető Olajra az elkövetkező két hétben.
     Mindössze négy forduló van hátra a bajnokság alapszakaszából. Még az is elképzelhető, hogy az Olaj és Albacomp egyaránt megnyeri mindegyik meccsét, ebben az esetben mindketten 23 győzelemmel és 3 vereséggel fognak zárni. Ekkor a mieink az alapszakasz győztesei, második az Albacomp. Érdekesség, ha visszalapozzuk a play-off immár 28 esztendős hazai történelemkönyvét, még nem volt rá példa, hogy 23 győzelem ne lett volna elég az első helyhez. Az Olaj a Falco és a Szedeák otthonába látogat, fogadja az Atomerőmű és a ZTE csapatát. Az Albacomp, amelyet a hétfői kupadöntőben legyőzött a szolnoki csapat, előbb a ZTE, majd a Körmend otthonában vendégeskedik, az utolsó két fordulóban a Salgótarjánt és Debrecent látja vendégül.

     Természetesen nem csak az alapszakasz-elsőségért folyik versenyfutás, hanem további helyezésekért is. Az Atomerőmű és a Körmend helye biztosnak tűnik a legjobb négy között. Az ötödik helyen álló Kecskemét már nem csúszhat ki a legjobb nyolc közül, ám ugyanezt nem mondhatja el magáról a ZTE, a Falco, a Sopron és a Pécs legénysége. Közülük az egyiknek búcsúznia kell majd a felsőházi csapatoktól, és csak a 9-14. helyekért való küzdelmekben lehet majd érdekelt. Ezt a blamát szeretné elkerülni a szombati ellenfél, a 2008-ban bajnok Falco KC csapata, amely jelenleg a hetedik helyet foglalja el a bajnoki tabellán. Január végén edzőt váltottak a vasiak, Nikola Lazics helyét az addig csak női csapatoknál dolgozó Bencze Tamás foglalta el. Azóta sorozatban hat mérkőzést nyertek Kálmánék, és saját kezükbe vették a sorsukat. A jövő héten előbb Paksra utaznak, majd a Szegedet fogadják, végül a zárókörben Pécsett lépnek pályára. Mindezek előtt azonban az Olajjal kell megmérkőzniük.

     - Kemény, mindkét fél szempontjából komoly téttel bíró mérkőzés lesz - fogalmazott Bencze Tamás, a vasnepe.hu oldalon. - A Szolnok nem hibázhat, ezért biztos, hogy maximálisan odateszi magát. Nekünk még legalább egy győzelem kell a felsőházi rájátszáshoz, de szerencsétlen esetben még előfordulhat, hogy ez sem lesz elegendő. Éppen ezért minden egyes győzelemre nagy szükségünk van. Abban is biztos vagyok, hogy a szolnokiak frissen érkeznek Szombathelyre. Egyrészt a kupagyőzelem miatti eufória eltünteti a fáradtságot, másrészt meglehetősen bő keretük van, továbbá Pór Péter jó edző. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de szeretnénk meglepetést okozni, vagy legalább alaposan megnehezíteni ellenfelünk dolgát. A térdsérüléséből felépült Charles Gosa visszatér a pályára, játszhat a kupagyőztes ellen.

     A szolnoki csapatnak is a saját kezében a sorsa, meg kell nyernie a hátralévő négy meccset, és akkor nem kell számolgatnia. A hétfői kupamámor után szerdán már edzésbe állt a társaság, amely szombaton reggel kel útra, a vasi megyeszékhelyre. A péntek esti tréning előtt ekképp vélekedett Pór Péter szakmai igazgató: - Készülünk, és mindenkire számíthatunk a folytatásban - kezdte a szakember. - Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az edzőváltás óta jól szerepelnek a szombathelyiek, zsinórban hat meccset nyertek. Mást játszanak, mint Nikola Lazics idején, keményebben védekeznek, mint előtte. Doyne jó formában kosarazik hetek óta, Kálmán is többet nyújt mint előtte, ráadásul ellenünk már a sérüléséből felépülő Gosára is számíthatnak. Nyernünk kell, hogy megőrizzük kedvező pozíciónkat.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.