Archívum - Hírek

Nem csak lehet, kell is javítani

2011. 03. 22.

Immáron hajrájához érkezett a férfi kosárlabda-bajnokság alapszakasza.
     Már csak három forduló van hátra az alapszakaszból, és már nem a saját kezében van az Olaj sorsa. A csapat ugyanis a legutóbbi körben vereséget szenvedett Szombathelyen, míg legnagyobb vetélytársa, az Albacomp magabiztos győzelmet aratott a Zalaegerszeg csarnokában. Ahhoz, hogy a folytatásban visszaelőzzön az Olaj, nem elég mind a három meccset megnyerni, kellene az Alba botlása is. A fehérváriak a soros fordulóban a Körmend vendégei lesznek, majd szombaton a Debrecent, április másodikán pedig a Salgótarjánt fogadják. Ismerve az erőviszonyokat, a három közül csak szerdai körmendi fellépés ígérkezik rázósnak, az utolsó két meccs amolyan levezetésnek tűnik Hanga Ádámék számára. Ha minden marad a mostani állapotok szerint, akkor az Albacomp nyeri az alapszakaszt, és a rájátszásban élvezheti a hazai minden előnyét. Ha az Olaj a második helyen zár, akkor a negyed-, és az elődöntőben lesz kedvezményezett. Fináléban is az lehet, de csak abban az esetben, ha az Albacomp nem jutna el az aranycsatáig. Figyelembe véve, hogy a szolnoki és a székesfehérvári csapat kiemelkedik a mezőnyből, utóbbi eshetőség azért kevésbé valószínű.

     A vetélytársak állítják, hogy az Olaj veresége után savanyú a szőlő, hiszen az Albacomp állt az élre. Azért azt érdemes megjegyezni, hogy egyes klubok felelőtlen gazdálkodása miatt nem biztos, hogy reálisan alakultak az erőviszonyok. Zalaegerszegen ugyebár elfogyott a pénz, ezért egy hónapja szélnek engedték a meghatározó embereket. Lorenzo Williams és Kyle Wilson után Vojvoda Dávid is távozott soraikból, az utóbbi már az Atomerőmű csapatát erősíti. Azóta három mérkőzést veszítettek sorozatban, és ha a hátralévő háromból egyet sem nyernek meg, címvédő létükre aligha jutnak be a felsőházi rájátszásba. A Kecskemét szoros, míg az Albacomp sima meccsen nyert Zalaegerszegen. Nyilván erről nem az Alba tehet, hogy a bajnoki sorozat végén már egy gyengébb állományú ZTE-vel szemben kellett felvennie a versenyt. Ettől függetlenül még leírhatjuk, hogy az említett okok miatt nem teljesen reális eredmény születik az évad végén.

     Az Olaj a 2011-es esztendőben tizenegy tétmeccset nyert meg sorozatban, szombaton azonban botlott, egy ponttal kikapott a Falco otthonában. Pór Péter szakmai igazgató már előre tekintett: - Sűrű a program, ezért az előttünk álló feladatokra, a ZTE és az Atomerőmű elleni csatákra kell koncentrálnunk - kezdte a szakember. - Szerda este egy jó mérkőzésen nyerni akarunk az egerszegiek ellen. Úgy szeretnénk alakítani az állást, hogy kulcsembereinket tudjuk pihentetni, a szombati Paks elleni rangadóra.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.