Archívum - Hírek

Újra a tabella élén az Olaj

2011. 03. 23.

Szolnoki Olaj KK - ZTE 87-51 (24-11, 14-10, 27-15, 22-15)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Alapszakasz, 24. forduló

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1200 néző. V: Földházi, Kiss L., Márton.
OLAJ: TROTTER 16/6, Fodor M. 7/3, Horváth Á. 3/3, Grebenár 10, Báder 7.
Csere: BUDIMIR 19/12, Trepák 11/3, Fodor M. 7/3, Vesztergom 2, Szabó P. 7/3, Nagy B. 5, Szögi. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
ZTE: Vertetics 7/3, Gáspár 8, Baki 6, Kámán 8/6, Tóth Á. 7.
Csere: Tóth G. 4, Kinter 5, Délity 3/3, Bödör 3. Szakmai igazgató: Patonay Imre. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 7-2, 7. p.: 16-7, 13. p.: 26-13, 18. p.: 38-19, 22. p.: 38-27, 25. p.: 50-29, 29. p.: 65-33, 35. p.: 77-45.

     A hétköznapi időpont, a végre tavasziasra fordult időjárás és a papíron egyértelmű erőviszonyok eredőjeként ezúttal nem volt tumultus a tiszaligeti aréna lelátóin. Noha az előzetes hírek arról szóltak, hogy a piros-feketék teljes kerettel fogadják az anyagi problémák miatt meggyengült címvédőt, Ivory Clark az összecsapás napjára belázasodott, ezért nem lehetett ott a társakkal a parketten.

     Már csak a gyenge félház miatt sem állíthatjuk, hogy felfokozott hangulatban léptek volna pályára a csapatok, az első percek álmoskás játékot hoztak. Aztán a papírformának megfelelően ellépett ellenfelétől az Olaj, amelyben Trotter és Báder felelt a pontokért. Támadásban ugyan be-becsúszott egy-egy bosszantó hiba a mieink játékába, védekezésben csaknem teljesen lehúzták a rolót a kék mezesek előtt. A kényszerűségből alacsony szerkezetben kosarazó egerszegiek jobbára a gyűrűtől távolabb jutottak el dobóhelyzetig, de az egy szem Kámán-tripla kivételével nem kísérte szerencse próbálkozásaikat az első negyedben.

     A folytatásban az Olaj hátsó alakzata változatlanul sok rossz passzba és eladott labdába kényszerítette a vendégeket, ezekből pedig sorra jöttek a menetrendszerű gyors indítások, majd a könnyű kosarak. A Patonay-Völgyi edzőpáros bő tizenhárom percnyi játék után elégelte meg először csapata szenvedését, s próbálta egy időkéréssel új mederbe terelni az eseményeket. Kevés sikerrel, mert a címvédő - illetve a pontosság kedvéért: annak megmaradt kontingense - távolról továbbra is kilátástalanul célzott, a palánkok alatt pedig esélyük sem volt a magassági és erőfölényben lévő szolnoki centerekkel szemben. A második játékrészben a piros-feketék sem szakadtak meg a nagy igyekezetben, ám magabiztos vezetésüket ennek ellenére nem fenyegette veszély az edzőmeccsnek beillő találkozón.

     A szünet után a mieink úgy gondolták, elég csupán a mezeket kivinniük a játéktérre, ami hamar meg is látszott az eredményen, mert szűk egy perc alatt hat pontot faragott tetemes hátrányából a ZTE. Báder Marci ráadásul egy Tóth Ádámmal folytatott pozícióharc során megsérült, le kellett cserélni. Mielőtt a szolnokiak véghezvitték volna azt a "bravúrt", hogy izgalmassá teszik a néhány perccel korábban még elaludni látszó mérkőzést, Budimir távolról és betörésből is betalált, majd Trotter háromszor elcsente a labdát ellenfelétől, és máris húszpontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Bár a színvonal ekkor sem verdeste az eget, az Olaj ritmusváltásának köszönhetően fogyaszthatóvá vált az összecsapás.

     A záró tíz perc elején Grebenár régóta várt harcos játéka tapsot váltott ki a nézőtéren, az viszont inkább derültséget, amikor Kinter a becsorogni készülő játékszert leütötte a szolnoki gyűrűről. Budimir korábbi hármasait újabb két távoli találattal toldotta meg, amelyekkel harminc pont fölé kúszott a különbség. Ekkor már a triplák mellett a büntetők is megoldhatatlan feladat elé állították a kimondottan gyatra dobóformát mutató vendégeket. Az izgalommentes hajrában a fiatalok közül Nagy Balázs, majd Szögi Ádám kapott játéklehetőséget, amivel különösen előbbi élt.

Pór Péter: - Jól küzdő Zalaegerszeget győztünk le. Mindkét csapat sokat cserélt és igyekezett tartalékolni a szombati, következő feladatra.

Völgyi Péter: - Sajnálom, hogy nem tudtuk megnehezíteni a jól játszó szolnoki csapat dolgát.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.