Archívum - Hírek

Saját kezünkben a sorsunk

2011. 03. 26.

Az alapszakasz utolsó hazai meccsét szombaton este hat órakor játssza a listavezető Olaj KK, melynek vendége az Atomerőmű SE csapata lesz a tiszaligeti arénában.
     Mindkét fél számára fontos lesz a találkozó, hiszen a piros-kékek a harmadik helyért a Körmenddel, míg az Olaj az alapszakasz-elsőségért Albacomppal csatázik. Ami közös, a szolnoki és paksi gárda is lépéselőnyben van ellenfelével szemben, de egyikük sem hibázhat, mindkét meccsüket meg kell nyerniük céljaik eléréséhez. Mindebből kitűnik, hogy alapszakasz zárása előtt két fordulóval az első négy pozíció már elkelt, a végleges sorrend kialakulására azonban jövő szombati zárófordulóig kell várni.

     Úgy tűnik, hogy a Kecskemét ötödik helyét nem fenyegeti veszély. Ellenben a negyeddöntő további három pozíciójáért még négy együttes, a Falco, a ZTE, a Pécs és a Sopron küzd. Közülük egy csapat biztosan csalódottan fog zárni. A legnehezebb helyzetben a Sopron van, biztonságban viszont egyikük sincs. A további együttesek majd a 9-14. helyért mérkőznek, közülük egynek - minden bizonnyal a Debrecennek vagy a Salgótarjánnak - búcsúznia kell majd a felsőház mezőnyétől.

     Az Atomerőmű az idén sokkal kiegyensúlyozottabban szerepel, mint az elmúlt évadban. Igaz, egy esztendeje a bajnoki döntőbe jutottak Kovács Ákosék, ám az alapszakaszban kilenc győzelem után hét vereség is becsúszott, ennek ellenére szerezték meg a második helyet. Két hete a Magyar Kupa négyes döntőjében láthattuk a paksiakat, akik az elődöntőben épp az Olajjal találkoztak. A nagyszünetig úgy tűnt, hogy a szolnokiak simán nyerik az elődöntőt, hiszen negyed óra játék után már húsz ponttal, 44-24-re is vezettek. A térfélcsere után azonban nagyon összekapta magát az ASE, sőt a 26. percben már 50-51-es állást mutatott az eredményjelző. Először és utoljára vezettek ekkor a vendégek, az Olaj ugyanis jó hajrával szállította a 84-71-es győzelmet. Másnap a mieink az Albacomppal szemben kiharcolták a kupagyőzelmet, míg bronzmérkőzésen az ASE kikapott a Soprontól.

     Azóta két bajnoki meccset tudtak le az atomvárosiak, előbb 92-77-re nyertek Sopronban, majd hazai környezetben 91-62-es győzelemmel szakították meg a Falco hétmeccses (!) sikersorozatát. Ez utóbbi összecsapáson hatvan százalékos mezőnymutatóval rukkoltak ki, és a lepattanócsatát is 40:29-re nyerték. A két magabiztos siker után bizonyára jó passzban érkeznek a Tiszaligetbe.

     Reméljük, hogy az Olaj gárdája ismét legyőzi a paksiakat és megerősíti vezető helyét a tabellán. Erről is beszélt Pór Péter, a szolnokiak szakmai igazgatója. - Saját kezünkben a sorsunk, élnünk kell a lehetőséggel, hogy ismét az élen állunk - kezdte a szakember. - Nehéz meccs lesz, hiszen a paksiak a harmadik helyért harcolnak. Várjuk fantasztikus közönségünket, segítségükkel meglehet a győzelem, amivel egy újabb lépést teszünk az alapszakasz-elsőség felé.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.