Archívum - Hírek

A Szolnoki Olaj KK közleménye

2011. 03. 27.

A Szolnoki Olaj KK eláll a Falco-Szova KC Szombathely – Szolnoki Olaj KK bajnoki mérkőzés megóvásától.
     A Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub vezetősége megtekintette a Falco-Szova KC Szombathely – Szolnoki Olaj KK bajnoki mérkőzés, Szombathelyi Városi Televízió által készített felvételét. Bár az utolsó másodpercek történései nem tisztázhatók egyértelműen, véleményünk szerint a kérdéses eseménysor tovább tartott, mind a rendelkezésre álló 2,8 mp.

     Mivel az emberi reakcióidő is közrejátszott a mérkőzés ezen szakaszának döntéseihez, kizártnak tartjuk az asztalszemélyzet, vagy a játékvezetők szándékos tévedését, s nem kívánjuk hibáztatni őket a kialakult helyzet miatt.

     A fentiekre való tekintettel Klubunk eláll a mérkőzés megóvásától, s mint azt a helyszínen is megtettük, ezúton is gratulálunk a győztes szombathelyi csapatnak.

     Sajnáljuk, hogy a tagozat felelőtlen hozzáállása sportvezetőket, játékosokat, játékvezetőket, kosárlabdában dolgozó szakembereket, szurkolókat állít egymással szembe, és nehezíti mag azok munkáját.

     Évekkel ezelőtt olyan ígéretek fogalmazódtak meg, melyek az ilyen esetek megoldására vonatkoztak, de azóta sem kerültek be a férfi felnőtt bajnokság versenykiírásába.

     Megelőzhető lett volna a kialakult helyzet, ha van videóbíró, valamint a palánk él-világítása is segíthette volna az asztalszemélyzet és a játékvezetők munkáját Szombathelyen.

     A hasonló esetek elkerülésére példaértékű lehet az MKOSZ által kiírt Magyar Kupa sorozat, ahol kötelezővé tették a videobíró használatát, melyet a 2011-es, szolnoki négyes döntő alkalmával eredményesen használtak az érintettek.

Szolnok, 2011. március 27.

Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.