Archívum - Hírek

Nem újdonság: győzni kell az első helyért

2011. 04. 01.

A listavezető Olaj KK a Szedeák otthonában, az Újszegedi Sportcsarnokban lép pályára.
     Az utolsó fordulóban mindkét csapat idegenben lép pályára. A fehérváriak Salgótarjánban, míg a szolnokiak Szegeden zárnak. Közülük talán az Albacompnak könnyebbnek ígérkezik dolga, hiszen nógrádi megyeszékhelyen mindössze egy győzelmet ünnepelhettek az elmúlt huszonöt fordulóban. Ellenben a Szedeák kilenc sikerrel a tizenkettedik helyen áll. A kisesés réme azonban nem fenyegeti őket, hiszen előnyük nyolc pont az utolsó helyezett Salgótarjánnal szemben. Egyszersmind azt is lehet mondani, hogy az esélytelenek nyugalmával léphet pályára szombaton este a szegedi csapat.

     Ennek ellenére - különösen otthonukban - nem veszélytelen ellenfelek. Ennek bizonyítékául hét mérkőzést nyertek hazai környezetben, többek között az Atomerőmű (76-72), a Falco (83-76), a PVSK (85-65) és a Sopron (96-84) skalpját is megszerezték. Igaz, nem bírtak Albacomppal (70-111), a Kecskeméttel (84-94), sőt a Kaposvárral (86-94) sem. A legutóbbi fordulóban Szombathelyen szerepeltek, ahol meglehetősen szoros meccsen - a zárónegyed előtt még 87-87 volt az állás - 115-102-es vereséget szenvedtek. Ami a statisztikát nézve feltűnő, hogy a szegedieknek harminc triplakísérletük volt, és ebből 18 dobásuk ért célba, ami hatvan százalékos mutató. Közülük a szerb Nebojsa Dukics hétből hatot, míg a rutinos Nyilas István hétből négy triplát értékesített.

     Az idényt tekintve az amerikai hátvéd Janou Rubin a legeredményesebb emberük, aki 19 pontos átlagot szorgoskodott össze az eddigiek során. A magyarok közül a már említett Nyilas mellett Drahos Gábor, Kiss Zsolt, Tanács Attila, Vida Máté és Molnár Miklós is jól ismert a honi mezőnyben, hiszen több csapatban megfordultak az elmúlt években. Edzőjük a körmendi származású Fodor Péter, Fodor Márton édesapja, aki többek között az Atomerőmű csapatával ért el emlékezetes sikereket az elmúlt években.

     - Mi elértük, amit az alapszakaszban magunk elé kitűztünk, így nincs semmilyen veszítenivalónk a roppant erős Szolnokkal szemben. Jó hangulatú meccset várok szombaton, amihez mi a legjobb teljesítményünkkel szeretnénk hozzájárulni. Megteszünk majd mindent, ami tőlünk telik, s meglátjuk, az mire lesz elég a kupagyőztes, a bajnokság legnagyobb favoritja ellen. Az viszont biztos, hogy a szombathelyi összecsapáson mutatottnál jóval agresszívebben és fegyelmezettebben kell védekeznünk, ha azt akarjuk, hogy legyen keresnivalónk - jelezte Fodor Péter, a szegedma.hu honlapján.

     A vendégoldalon jól tudják, hogy saját kezükben van a döntés, és nem szeretnék elhibázni a ziccert. - A héten Fodor Marci fájlalta a bokáját, de tudja vállalni a fellépést - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Otthonában veszélyes csapat a Szeged, láttuk őket a Sopron ellen 16 pontos hátrányból fordítani. Nekünk az első perctől az utolsóig koncentráltan kell játszanunk, és akkor nem marad el a siker, amit fantasztikus közönségünk segítségével szeretnénk kiharcolni.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.