Archívum - Hírek

Új csapatcsúcs született

2011. 04. 08.

Mióta tizennégy csapat alkotja az "A" csoport mezőnyét, az Olaj KK most zárta a legjobb mutatókkal az alapszakaszt.
     Októberben kezdődött, fél éven át tartott, majd április első szombatján lefújták a férfi kosárlabda-bajnokság alapszakaszát. 26 fordulót tudtak le az érdekeltek, míg kialakult a végső sorrend. Az etapot a Szolnoki Olaj KK nyerte, amely huszonkét győzelem mellett négy vereséget gyűjtött össze, akárcsak legnagyobb vetélytársa, az Albacomp. A jobb egymás elleni eredmények azonban a piros-feketéknek kedveztek, akik így pályaelőnnyel várhatják a rájátszást.

     Talán kevesen tudják, hogy mióta tizennégy együttes a felsőház mezőnyét - a 2003/2004-es bajnokságban volt így először -, az Olaj most szerezte a legtöbb győzelmet. Még a dicsőséges 2006-2007-es szezonban is "csak" tizennyolc győzelmet könyvelhettek el Pór Péter fiai. Mondhatjuk, új csapatcsúcs született.

     Az más kérdés, hogy az alapszakasz-győzelmet egy, na jó, két napig lehet maximum ünnepelni. Mostantól már készülni kell a folytatásra, a rájátszás küzdelmeire. Sokan állítják, hogy ilyenkor egy új bajnokság kezdődik, akár a pályahátrányból induló csapatok is meglepetést okozhatnak. Tegyük hozzá, hogy a rájátszás hazai történetében még soha nem történt meg, hogy a hetedik, vagy a nyolcadik helyről induló gárda nyerje meg a bajnokságot. Sőt, a legutóbbi hat évadban rendre az alapszakasz győztese lett a későbbi bajnok. Reméljük, most sem szakad meg a sorozat.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.