Archívum - Hírek

A bajnokság csak most kezdődik

2011. 04. 09.

A három győzelemig tartó negyeddöntő első meccsén az alapszakaszgyőztes Olaj KK a Pécset fogadja a tiszaligeti arénában.
     A szakemberek állítják, hogy a rájátszás más műfaj, mint az alapszakasz. Többek között azért, mert nem hetente, hanem három naponta kell játszani, közben utazások is fárasztják a játékosokat. Alig lehet edzeni, meccs meccset követ, amit nemcsak fizikailag, hanem idegileg is bírniuk kell az érdekelteknek. Elvileg a nyolcadik helyezett kiejtheti az elsőt, a hetedik a másodikat, és így tovább. A rájátszás honi, az 1983-84-es évadtól íródó történetében azonban nem volt rá példa, hogy a nyolcadik kiütötte volna az alapszakaszgyőztest.

     Az Olajbányász az 1995-96-os szezonban közel állt a bravúrhoz, hiszen az akkor nyolcadik piros-feketék már 2-0-ra vezettek a Honvéd ellen, a "Sólymok" azonban sorozatban háromszor nyertek, és maguk javára fordították a párharcot. A hetedik viszont már nem egyszer meglepte a másodikat, legutóbb 2006-2007-ben, mikor a Falco 3-1-re megverte az Atomerőmű SE gárdáját. Mindenki emlékszik rá, hogy abban évadban az Olaj lett a bajnok. Azóta nem szereztek bajnoki érmet a piros-feketék, ami viszont jó ómen lehet a mieink számára, hogy legutóbbi hat évadban rendre az alapszakaszelső nyerte a bajnoki címet.

Szolnoki Olaj KK - Pécsi VSK-Pannonpower
Az alapszakaszban, otthon: 92-77, idegenben: 84-73.

     A mostani alapszakasz hajrájáig erősen kétséges volt, hogy a 2009-es ezüstérmes és kupagyőztes Pécs bejut-e a legjobb nyolc közé, ám a késő ősszel Ivica Mavrenszki edző helyére érkező Szrecsko Szekulovics összekapta a társaságot, és végül is sikerült megszerezniük a nyolcadik helyet. Érdekesség, hogy a felek az alapszakasz első fordulójában, október 11-én találkoztak először, akkor az Olaj hazai pályán 15 pontos győzelmet aratott. A január 21-i pécsi mérkőzésen is a szolnokiak győztek, ezúttal 11 ponttal. Ellenben tudvalévő, hogy a kettőből egyik sem volt könnyű győzelem, Báderéknak mindkét alkalommal meg kellett harcolniuk a sikerért. Úgy gondoljuk, ezúttal sem lesz másképp.

     Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója szerint sem lebecsülendő vetélytárs a Pécs. - Az alapszakasz hajrában hat meccsből ötöt nyertek a pécsiek - kezdte a szakember -, ami jelzi, hogy összeálltak a végére. Szrecsko Szekulovics kollégám igyekszik sokat rotálni a meccseken, 9-10 emberrel játszanak. Láttuk őket videófelvételeken, több meccsen is taktikusan, jól kosárlabdáztak. Mi egyelőre az első találkozón szeretnénk szerencsésen túl lenni, kötelező a győzelem számunkra.

Albacomp - Falco-Szova KC
Az alapszakaszban, otthon: 92-80, idegenben: 85-81.
A korábbi eredmények alapján úgy tűnik, hogy az Olaj mellett az Albacomp a másik legerősebb csapat, amely tizenegy esztendeje nem nyert itthon trófeát. A párharc esélyesei ezáltal a kék-fehérek, de a Kálmán-Doyne-Gosa trió által vezetett vasiakkal szemben nem lesz könnyű dolguk.

Atomerőmű SE - Zalakerámia-ZTE
Az alapszakaszban, otthon: 88-56, idegenben: 95-67.
Sokak szerint az atomvárosiak három mérkőzésen behúzzák a győzelmet. Kérdés, hogy a meggyengült címvédő mekkora ellenállást lesz képes kifejteni tavalyi döntős ellenfelével szemben.

MJUS-Fortress Körmend - T.O.M. Controll Kecskemét
Az alapszakaszban, otthon: 90-66, idegenben: 71-75.
Körmenden anyagi gondokkal küzdenek, de a play-offban mindig kitesznek magukért a vasi piros-feketék. A Kecskemétnek pedig egy meccset nyernie kellene a Rába-partján a továbbjutáshoz. Két egyforma képességű csapat között a pályaelőny dönthet.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.