Archívum - Hírek

Újra itt az előny

2011. 04. 15.

Szolnoki Olaj KK – Pécsi VSK-Pannonpower 87-69 (27-20, 19-14, 19-13, 22-22)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Negyeddöntő, 3. mérkőzés

Tiszaligeti Sportcsarnok, 1800 néző. V: Győrffy, Török, Pozsonyi.
OLAJ: Trotter 10, HORVÁTH Á. 22/6, BUDIMIR 13/3, CLARK 16/6, BÁDER 20.
Csere: Trepák 2, Fodor M. 2, Vesztergom 2, Grebenár, Szabó P. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
PÉCS: El-Amin 10/6, Kovács P. 7/3, dr. Deák 5/3, EILINGSFELD 17, Tóth N. 8.
Csere: Glavinics, Egemonye 7, KISS K. 8/6, Hosszú, Szőke 7/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Az eredmény alakulása: 2. p.: 4-8, 6. p.: 17-12, 9. p.: 27-14, 13. p.: 29-22, 16. p.: 38-24, 21. p.: 52-34, 25. p.: 58-44, 28. p.: 65-46, 32. p.: 65-54, 35. p.: 74-65, 38. p.: 83-67.
Kipontozódott: Szőke (36.).

     A negyeddöntő első felvonásán látott sima szolnoki sikert követően a pécsiek a második meccsen hazai pályán kiváló dobóformával rukkoltak ki, és kiegyenlítették a párharc állását. A felek harmadik találkozása alkalmával ismét a piros-feketék térfelén pattogott a labda, hogy újra magukhoz ragadják az irányítást a három győzelemig tartó páros csatában, hovatovább a hétfői, negyedik összecsapáson le is zárhassák azt.

     Szekulovics edző megbízott az előző mérkőzésen jól bevált alacsony szerkezetben, ami az elején hatásos fegyvernek bizonyult, hiszen El-Amin bravúros kosaraival kezdetben a pécsiek vezettek. A vendégek zónavédekezése ellen kiválóan felkészült a szolnoki csapat, s két perc után Trotter és Budimir pontjaival fordított az álláson az Olaj. Fegyelmezett védőmunkával egyre gyakrabban sikerült a baranyaiak arab-amerikai gólgyárosát hibákra kényszeríteni, mely által rövid idő alatt hatalmasat fordult a játék képe. Az első negyed hátralévő részében a piros-feketék körülbelül annyira magasodtak a PVSK fölé, mint a hatalmas blokkokat kiosztó Ivory Clark előbb Kovács Péter, majd Tóth Norbert fölé. Kár, hogy a játékrész utolsó percében kétszer is 2+1-et dobhattak a fekete mezesek, amivel hamarjában hat pontot ledolgoztak hátrányukból.

     A második tíz perc majdnem háromperces pécsi kosárcsenddel indult, ami nem tudtak megfelelő módon kiaknázni a mieink, elvégre csak Trotter dupláját mutathatták fel az eltelt idő alatt. A védekezésre viszont a folytatásban sem lehetett panasz: a szolnoki hátsó alakzat El-Amint és a kiosztásra váró távoli dobókat is leradírozta a pályáról, így fokozatosan távolodott riválisától az Olaj. Amikor a sarokban vészesen egyedül hagyott Horváth Ákos magától értetődő természetességgel küldte helyére a triplát, már 14 ponttal tartottak előrébb a mieink, időt is kért a Szekulovics edző. A botrányosan sokat tévedő játékvezetői hármas azonban együttese segítségére sietett, hiszen előbb Fodor, majd Báder Mártonra fújtak erősen véleményes személyi hibát, majd a félidő végét jelző dudaszóval egyidőben Ivory Clark teljesen tisztának tűnő szerelését is szabálytalannak ítélték. Az Olaj kétszámjegyű előny, ám Fodor, Báder és Clark három-három fault birtokosaként várhatta a második húsz percet - a legkisebb mértékben sem volt meglepő, hogy a bírók óriási füttykoncert közepette vonultak az öltözőbe.

     A harmadik negyed elején Báder brusztolt ki egy újabb duplát Egemonye mellett, majd labdát szerzett a válogatott center, amivel meglódulva Budimir dobott könnyű ziccert. Eztán a Clarkot karjánál fogva visszarántó El-Amin kapott sportszerűtlen hibát, az érte járó két büntetőt a sértett értékesítette. Magas posztokon nyomosztóvá vált a piros-feketék fölénye, így Szőke, majd El-Amin hármasa is csak arra volt elég, hogy húsz pont alatt maradjon a különbség. A negyed közepén tapasztalt kisebb hullámvölgyet Pór Péter egy jól ütemezett időkéréssel hidalta át, a mieink ezáltal megnyugtató előnyt gyűjtöttek az utolsó tíz percre. Ezúttal jócskán belefért, hogy Grebenár, majd Trepák is üres helyzetből rontott csúnyán középtávolit.

     A záró játékrészt egy 7-0-s rohammal indította a vendéggárda, de Horváth Ákos hajszálpontos triplája azon melegében leültette az éledezni látszó pécsi kispadot. Amikor Eilingsfeld duplái által melegedni látszott a helyzet, az épp eleget pihentetett Trotter-Báder kettős azon mód visszatért a pályára, és állandósította a mieink 10-12 pontos vezetését. A jól küzdő mecsekaljaiak e határ alá mindösszesen egyszer "nézhettek be", ekkor Clark egy trojkával gyorsan helyreállította a világ rendjét. A végén a szolnoki csapat rátett még egy lapáttal, és a papírformának megfelelően másodszor is megszerezte a vezetést. A következő összecsapást hétfőn 18 órakor Pécsett játsszák.

Pór Péter: - Jól kezdtük a mérkőzést, amelyet végig kézben tudtunk tartani. Magabiztos győzelmet arattunk, és újra vezetünk a párharcban.

Szrecsko Szekulovics: - Nagyon jól harcoltunk, de a jobbik csapat nyert, köszönhetően annak, hogy hosszabb a kispadjuk. Még nincs vége, és nem adjuk fel a küzdelmet.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.