Archívum - Hírek

Már az elején eldőlt

2011. 04. 18.

Pécsi VSK-Pannonpower - Szolnoki Olaj KK 64-81 (9-31, 24-21, 11-14, 20-15)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Negyeddöntő, 4. mérkőzés

Pécs, 1200 néző. V: Benczur, Gorka, Balog Gy.
PÉCS: Glavinics 7/6, dr. Deák, EL-AMIN 17/9, TÓTH N. 13, Egemonye 2.
Csere: Eilingsfeld 8, KOVÁCS P. 11/9, Kiss K. 4/3, Szőke 2, Hosszú, Ignácz. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
OLAJ: TROTTER 14/6, Horváth Á. 9, Budimir 11/3, CLARK 14/6, BÁDER 10.
Csere: Trepák 2, Fodor M. 7/3, GREBENÁR 8, Vesztergom 3/3, Szabó P. 3/3. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 2-12, 7. p.: 4-24, 13. p.: 10-35, 16. p.: 15-43, 18. p.: 29-45, 22. p.: 33-54, 25. p.: 42-54, 29. p.: 44-64, 33. p.: 52-66, 37. p.: 56-70.

     Akárcsak a felek harmadik randevúján, a negyedik összecsapáson is a megszokottnál későbbi időpontban dobták fel a labdát. Az ok ezúttal a SportKlub tévécsatorna élő közvetítése volt. Az Olaj KK nem titkoltan azzal a szándékkal érkezett a baranyai megyeszékhelyre, hogy egy újabb győzelemmel lezárja a párharcot, míg a pécsiek fogadkoztak, hogy a második találkozón látott kiváló dobóformában bízva kiharcolják a mindent eldöntő ötödik mérkőzést.

     A lehetetlen időpont és a tévéközvetítés ellenére is elutazó szolnoki szurkolók Budimir, majd Báder tekintélyt parancsoló szerelésének, valamint Clark két kapitális zsákolásának tapsolhattak a csata kezdeti szakaszában. Ahogy az előző meccsen, úgy most is jól védekezett az Olaj, amely Clark triplájával és Horváth 2+1-es akciójával bő három perc után már tíz ponttal vezetett. Hiába kért villámgyorsan időt Szrecsko Szekulovics, a hazaiak edzője, mezőnyembereiket a második meccs történéseiből okulva rendkívül szorosan védték a piros-feketék, e szorításban pedig jobbára csak vergődtek a pécsi kulcsemberek. A házigazdákon a kényszer szülte zónavédekezés sem segített: az első tíz percben nem volt azonos súlycsoportban a két csapat, a mieink folyamatosan növekvő vezetése a nyitó negyed végére túllépte a húszpontos határt.

     "Ezt innen képtelenség elveszíteni" - gondolták volna sokan, ám éppen a már emlegetett második meccs bizonyította, hogy a kosárlabdában viszonylag nagy hátrányt sem lehetetlen viszonylag kevés idő alatt ledolgozni. Az Olaj soraiban szerencsére senki nem volt, aki az időjelben feltüntetett módon vélekedett volna, sőt éppen ellenkezőleg: a szolnoki csapat a második játékrésznek is maximális koncentrációval futott neki. Ennek megfelelően a két csapat közötti különbség tovább növekedett, és mire a demoralizált mecsekaljaiak a második negyed derekán megérkeztek a meccsbe, már majdnem harminc pont volt a lemaradásuk. Amikor viszont megérkeztek, akkor nagyon megérkeztek: Kovács két hármasa között némi mázlival Glavinics távolija is beesett, s mivel a túloldalon eközben teljesen lelassult a támadójáték, hamarjában húszon belül találták magukat a pécsiek. A félidőből hátralévő percekre Pór Péter két, egymást követő időkéréssel felrázta csapatát, amely Budimir és Trotter pontjaival megállította a hazai rohamokat.

     A térfélcserét követően rövid ideig az egymás hibáiból élés lett úrrá a parketten, majd Clark zsákolására El-Amin két sikeres triplával kontrázott. Az arab-amerikai hátvéd - részben a szolnoki védők kihagyásainak köszönhetően - alaposan elkapta a fonalat, ami a képességeit ismerve nem sok jót jelentett a mieink számára. Szerencsére ő is emberből van, tehát tud hibázni, s miután mindezt 44-56-nál, üresből tette, leesett egy kő a szívünkről. Báder két közeli kosarával, Horváth betöréses ziccerével, majd Budimir indításgóljával a harmadik negyed végére visszaállt a húszpontos különbség, így nem maradt izgulnivalónk az utolsó tíz percre.

     A záró játékrész kezdetén Kiss és Kovács egy-egy, minden-mindegy alapon beszórt távolival igyekezett gondoskodni róla, hogy mégis legyen, ám utóbbi ügyes megmozdulásai ellenére végig kézben tartotta az irányítást az Olaj. A piros-feketék a maradék időben előnyük tartására rendezkedtek be, taktikusan kijátszották a rendelkezésre álló támadóidőt, és magabiztos győzelemmel biztosították helyüket a legjobb négy között. Az elődöntőben, ahová a mieink mellett az Atomerőmű is bejutott hétfőn, miközben az Albacomp - Falco és a Körmend - Kecskemét párharcban szerdán ötödik mérkőzés dönt a továbblépésről.

Pór Péter: - Az első negyedbeli jó védekezésünknek köszönhetően egy erős Pécset sikerült legyőznünk.

Szrecsko Szekulovics: - Gratulálok a Szolnoknak, a jobbik csapat jutott tovább. Boldog vagyok, hogy jó szezont futottunk, és egyben szomorú is, mert véget ért.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.