Archívum - Hírek

Ellenfélre várva

2011. 04. 20.

A bajnoki negyeddöntő hétfőn késő este befejeződött negyedik felvonásán az Olaj KK idegenben is legyőzte a Pécset, és bejutott a legjobb négy közé.
     A hétfői játéknapon a szolnoki csapat mellett az alapszakasz bronzérmese, az Atomerőmű is lezárta a negyeddöntő küzdelmeit, miután begyűjtötte harmadik győzelmét (85-66) a címvédő ZTE otthonában. A második pozícióból induló Albacomp viszont túlórára kényszerül a hetedik Falcóval szemben, méghozzá úgy, hogy a székesfehérváriaknak egyik szombathelyi találkozón sem volt esélyük a sikerre. Ebben szerepet játszott, hogy Dzunics Braniszlav edző nem számíthatott az amerikai magasbedobó, Damian Hollis játékára, akinek kiesésével szűkült a rotáció és szerkezeti gondok is jelentkeztek. Az ötödik meccset szerdán 19 órakor (tv: SportKlub) rendezik Székesfehérváron. Ugyancsak aznap dől el a Körmend-Kecskemét párharc, amelynek győztese lesz az Olaj KK ellenfele a fináléba jutásért. Pór Péter szakmai igazgatóval már a szombaton kezdődő elődöntő felé tekintettünk.

     - Soha nem szoktam azon gondolkodni, vajon ki volna a könnyebb ellenfél számunkra - szögezte le a piros-feketék szakvezetője. - Ha bajnokok akarunk lenni, előbb vagy utóbb, de minden riválist magunk mögé kell utasítanunk. Fokozottan igaz ez a döntőig tartó pályaelőny birtokában. Nem könnyű megmondani, hogy a Körmend és a Kecskemét közül melyik az erősebb csapat. A két lehetséges ellenfelünk ugyanis más-más stílusban kosárlabdázik, emiatt nehéz az összehasonlítás. Természetesen mindkét fél mellett szólnak érvek és ellenérvek, nekünk azonban a saját játékunkra kell összpontosítanunk, és arra kell törekednünk, hogy a legtöbbet kihozzuk magunkból - mondta Pór Péter.

     Ha a sorminta folytatódik, és szerdán ismét a Körmend nyer, Fodor Márton újra ellenfélként térhet vissza szülővárosába. Az Olaj irányítója szerint a vasiak fekszenek jobban a mieinknek.

     - Kevesebben vannak, mint a kecskemétiek, ezáltal nagyobb teher hárul a kulcsemberekre, akikből valószínűleg többet vesz ki egy ötmeccses sorozat - érvelt a válogatott játékos. - Kecskemét viszont lényegesen közelebb van, így több szurkoló kísérhet el bennünket, hazai pályát teremtve számunkra. Bármelyik csapat legyen az ellenfél, mindkét párharcban mi vagyunk az esélyesek. Be kell jutnunk a döntőbe - összegezte véleményét Fodor Márton.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.