Archívum - Hírek

Piros-fekete párharc a döntőért

2011. 04. 23.

Akárcsak három éve, ismét bajnoki elődöntőt játszik egymással a Szolnoki Olaj KK és az MJUS-Fortress Körmend.
A másik ágon Albacomp - Atomerőmű mérkőzés lesz. A felek hasonló forgatókönyv szerint találkoznak, ebben a párban az első, szombati mérkőzést tűzi műsorára a Sport Klub televízió. Az esélyek? Akárcsak az előző körben, a Falco ellen, most is a hazai környezet dönthet a fehérváriak javára.

     Több mint két évtizede már annak, hogy a két piros-fekete csapat a bajnoki rájátszásban (is) óriási csatákat vív egymással. Az Olaj-tábor a 2007-es bajnoki finálét idézi fel szívesen, amikor három felvonásban nyertek a kedvencek aranyérmet. A szolnoki drukkereknek persze még több emlékezetes Kömend elleni meccs van a tarsolyukban. Mondjuk a húsz évvel ezelőtti elődöntő, amikor az Olaj az ötödik, szolnoki találkozón 115-95-re verte vasi vetélytársát. Ezt követően aztán mégsem álltak meg Tóth Zoltánék a bajnoki címig.

     Most is mindenki abban bízik a Tisza-parti megyeszékhelyen, hogy a kosarasok 1991 és 2007 után megszerzik a klub harmadik bajnoki aranyát. Mivel a mieink nyerték az alapszakaszt, így lépés-, vagyis pályaelőnyből várják a páros csata nyitányát. Tegyük hozzá, hogy a felek idei, két alapszakaszbeli összecsapását egyaránt az Olaj nyerte, méghozzá Körmenden 80-70-re, míg a Tiszaligetben 88-74-re. Mindezek már nem számítanak a rájátszásban, ahol a play-off 28 esztendős hazai történetéből kiindulva szinte bármi előfordulhat.

     Épp a körmendi csapat a legjobb példa arra, hogy pályahátrányból hogyan lehet fordítani: például úgy, mint 2003-ban, amikor a hatodik helyről indulva szerezték meg a bajnoki címet. Az Olajnak jó ómen, hogy amikor négy esztendeje szintén alapszakaszelső volt, hozta a hazai meccseit, sőt Nyíregyházán a negyeddöntő negyedik, valamint Körmenden a finálé második meccsét is megnyerte.

     A Rába-partiak vezetőedzője akkor - ahogyon most is - Sabáli Balázs volt. - Nem lenne szerencsés összehasonlítani az akkori és a mostani csapatokat - mondta Sabáli Balázs. - Azóta mindkét gárda sokat változott. Most az Olaj a párharc toronymagas esélyese, de mi is szeretnénk megmutatni, hogy nem véletlenül jutottunk be az elődöntőbe. A Kecskemét elleni győzelem nagy terhet vett le a vállunkról, így nyugodtan játszhatunk a folytatásban. Számunkra hátrány, hogy mindössze két napot készülhettünk a Szolnok ellen. Akkor tudunk eredményesek lenni, ha maximális koncentrációval játszunk, és megőrizzük a Kecskeméttel szemben látott jó dobóformánkat.

     Az Olaj második bajnoki címe előtt, és azóta is Pór Péter irányítja a szolnoki csapatot. - A Pécs elleni negyedik meccset követően mindössze egy napot pihentünk - kezdte a szakember. - Szerdán még saját magunkkal foglalkoztunk, csütörtökön és pénteken már a körmendi gárdára készültünk. Videó segítségével feltérképeztük őket, a látottakból kiindulva különösen sok múlhat azon, hogy egyik kulcsemberüket, Németh Istvánt miként tudjuk majd kikapcsolni a játékból. Figyelnünk kell a távoli dobásaikra, hiszen a Kecskemét ellen is szórták a triplákat, méghozzá igen jó százalékkal. Visszatérve a mieinkre, szerencsére mindenki egészséges, és szeretnénk pályaelőnyünket kihasználni a párharcban.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.