Archívum - Hírek

Egy félidőt bírt a Körmend

2011. 04. 23.

Szolnoki Olaj KK – MJUS-Fortress Körmend 80-62 (14-22, 22-10, 30-13, 14-17)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Elődöntő, 1. mérkőzés

Tiszaligeti Sportcsarnok, 2000 néző. V: Földházi, Benczur, Gorka.
OLAJ: TROTTER 9, HORVÁTH Á. 18/3, Budimir 10/6, Clark 7/3, BÁDER 16.
Csere: Trepák 4, FODOR M. 11/3, Vesztergom 5/3, Grebenár, Szabó P., Szögi. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
KÖRMEND: Ruják 8/6, NÉMETH 14/6, Trummer, Bell 13, DIES 16.
Csere: Sonyák, Ferencz 9/6, Dávid G., Hegedűs 2, Boldizsár. Vezetőedző: Sabáli Balázs. Edző: Hencsey Tamás.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 0-7, 5. p.: 2-12, 8. p.: 12-18, 12. p.: 21-24, 16. p.: 29-28, 21. p.: 41-34, 24. p.: 49-36, 27. p.: 58-42, 32. p.: 70-45, 36. p: 74-57.
Kipontozódott: Ruják (39.).

A párharc állása: 1-0 az Olaj javára

     Az elődöntő első felvonásának kezdete előtt egy órával Báder Márton és Németh István kedélyesen parolázott a játéktér bejáratánál. A két válogatott klasszis immár sok évre visszanyúló barátságot mondhat magáénak, ám a pályán nincs helye érzelmeknek, így Báder és Németh a feldobásnál már ellenfélként feszülhetett egymásnak. A döntőbe jutásért vívandó párharcnak a szolnoki csapat hiánytalan összeállításban futott neki, míg körmendi oldalon a megszokott arcok között ezúttal nem láthattuk Fodor Gergelyt, akinek térdsérülését a napokban megműtötték, ezáltal véget ért számára a szezon.

     A vendégek kezdték magasabb fordulatszámon a mérkőzést, Dies két duplájára, közte Németh triplájára csak két és fél perc után érkezett az első szolnoki válasz Trotter betörése révén. Alaposan beragadtak a rajtnál a mienk, az első negyed első felében egymást érték a pontatlan bejátszások és a rossz távoli dobások, így az első számú gólgyáros, Rashad Bell első kosarával már tíz ponttal vezetett a Körmend. A menetrendszerű időkérést követően Clark és Budimir megtörte a jeget a 6,75-ös vonalon kívülről, amivel nekilátott a rossz kezdésből fakadó hátrány lefaragásának az Olaj. Aztán Dies egy percen belül kétszer hagyta ki a kihagyhatatlant, majd Budimir sikeresen visszatette a Trepák rossz dobása utáni lepattanót, és a négy pontra olvadt vendégelőny tudatában már Sabáli Balázs rendelte magához csapatát. A mesteri szavak a másik oldalon is használtak, hiszen az első negyedből hátralévő szűk két percben már csak a vasi piros-feketék találtak a gyűrűbe, és visszaállították a nyolcpontos különbséget.

     Az eredmény után újra futni kényszerülő Olajban Báder állt a rohamok élére három klasszikus centergóllal, majd a (jó) csereként beszálló Fodor köszönt be egy triplával véreinek. Ekkor már csak egyetlen pont volt a szolnokiak hátránya, de Benczur játékvezető megajándékozta Bellt három büntetővel, amiből kettőt a helyére küldött az amerikai magasbedobó. Itt Fodor, ott Németh felelt a pontokért, ám előbbi több segítséget kapott a társaktól, így a 16. percben először a meccsen átvette a vezetést az Olaj. Trepák a támadóidő lejártát jelző dudaszó pillanatában dobott közeli kosarat, amit egy rögtönzött kupaktanács után megadtak a bírók, s ha a center távolról is pontosabb egy kicsivel, elléphetett volna ellenfelétől a szolnoki csapat. Bell némi mutogatással fűszerezett zsákolását követően nyílt maradt a csata, azzal együtt is, hogy az utolsó "szó" Horváth Ákos eredményes betörésével a mieinké volt.

     A térfélcsere után Németh pontos középtávoliját Horváth 2+1-gyel, Báder pedig egy ziccerrel és két jó büntetővel kontrázta, ezzel már hét egységgel tartott előrébb az Olaj. Kevésbé volt jó hír, hogy Clark nagyon hamar begyűjtötte a negyedik személyi hibáját, ezért le kellett cserélni. Szerencsére ez parancsolt megálljt a szolnoki száguldásnak, Horváth Ákos mérnöki pontosságú tempóinak köszönhetően a harmadik negyed derekán már megnyugtató, 15 pontos Olaj-vezetést mutatott az eredményjelző. A hazai tábor remek hangulatát Trotter egy, a gyűrű alatt bravúros mozdulattal áthúzott ziccerrel fokozta. Az első félideinél legalább kettővel magasabb fokozatba kapcsoló szolnokiakkal körmendi részről egyedül Dies tartotta a lépést, de az ő kosarai a társak eredményessége nélkül cseppé váltak a tengerben.

     Az Olaj még a harmadik játékrész vége előtt a húszpontos határ fölé növelte előnyét, az első elődöntő érdemi része ezzel lezárult. Az utolsó tíz percben nem forszírozta a teljes kiütést a szolnoki csapat, a Körmend ezáltal megúszta vállalható különbségű vereséggel a tiszaligeti kirándulást.

Pór Péter: - Erősen kezdett a Körmend, de rendeztük sorainkat, és a harmadik negyedbeli jó játékunkkal a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést.

Sabáli Balázs: - Amíg bírtuk erővel, meccsben voltunk, ám a félidő után nem működtünk csapatként, sokat egyénieskedtünk, és el is fáradtunk. Nem adjuk fel, kedden feltétlenül javítani szeretnénk.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.