Archívum - Hírek

A finálé kapujában az Olaj

2011. 04. 26.

MJUS-Fortress Körmend - Szolnoki Olaj KK 65-69 (19-12, 18-23, 11-18, 17-16)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Elődöntő, 2. mérkőzés

KÖRMEND: RUJÁK 14/9, NÉMETH 20/9, Ferencz 5/3, Bell 11, Dies 7.
Csere: Dávid G. 8, Trummer. Vezetőedző: Sabáli Balázs. Edző: Hencsey Tamás.
OLAJ: TROTTER 22/6, HORVÁTH Á. 13/3, Budimir 2, Clark 2, BÁDER 15.
Csere: Trepák 1, FODOR M. 14/12, Vesztergom, Grebenár. Szakmai igazgató: Pór Péter.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 6-2, 7. p.: 11-12, 12. p.: 21-16, 14. p.: 26-16, 18. p.: 31-28, 23. p.: 37-44, 26. p.: 39-49, 28. p.: 44-49, 34. p.: 50-63, 36. p.: 59-64, 39. p.: 61-69.
Kipontozódott: Dies (36.), Clark (40.).

A párharc állása: 2-0 az Olaj javára.

     A két piros-fekete gárda annak tudatában csapott össze, hogy a másik ágon az Albacomp a sérült Tony Crocker nélkül is rendkívül simán, 86-66-ra győzött az Atomerőmű vendégeként, a fehérváriakat ezáltal már csak egyetlen apró lépés választja el a döntőbe jutástól. Az első meccsen kiválóan kezdő, de a folytatásban fokozatosan felőrlődő körmendiek a meccsben maradásért játszottak, míg az Olaj számára azért lehetett fontos az újabb siker, hogy a fináléban pihenés szempontjából se kerüljenek lépéshátrányba az oda valószínűleg már pénteken bejutó nagy riválissal szemben.

     Akárcsak szombaton, most is a vasiak kapták el jobban a rajtot, miután Dies Báder, Bell pedig Clark ellen nyert párharcot a támadótérfélen, majd végletekig kijátszott hazai akció végén az üresen maradt Ruják dobott triplát. A túloldalon Horváth Ákos ismerte fel időben, hogy ennek fele sem tréfa, és két eredményes betöréssel, valamint egy hajszálpontos triplával egyenlített. A két rossz kísérlete után 2+1-es akcióval javító Báder első pontjaival egy pillanatra átvette a vezetést az Olaj, de a távoli dobások a kínálkozó üres helyzetek ellenére sem sültek, így kérészéletűnek bizonyult a szolnoki előny. Az első negyed utolsó három percében támadásban teljesen megállt a tudomány a mieink oldalán, a körmendiek pedig egy 8-0-s rohammal megragadták az irányítást.

     A második tíz perc kezdetén Fodor szépen kivezetett ziccerrel csökkentett a hátrányon, majd Clark védekezett szépen Bellen. Sajnos a másik oldalon Vesztergom nem nézte az órát, így lejárt a támadóidő, Báder pedig ziccert rontott, amit Németh két gyors kosárral büntetett, és negyedóra játék után már tíz ponttal tartott előrébb a Körmend. Pór Péter időt kért, és úgy tűnt, sikerült rendeznie a sorokat, mert előbb Báder, majd közvetlenül utána Clark zsákolt hatalmasat, sőt Trotter jó betörése után négyre olvadt a különbség. Fodor Márton sokadszor kapcsolódott be remekül a játékba, kétszer is a dudaszó pillanatában dobott hármast, ám mindez csak arra volt elég, hogy versenyben tartsa a szolnoki csapatot, melynek soraiban a szokatlanul sokat hibázó Báder két büntetőt és újabb ziccert hagyott parlagon. A válogatott center önbizalmát azonban nem vetette vissza a korábbi sikertelenség: az utolsó támadás során emberrel együtt, ellentmondást nem tűrő mozdulattal húzta a gyűrűbe Trotter bejátszását, amivel egyetlen duplányira redukálta az első húsz percben mindössze hat emberrel kosarazó házigazdák előnyét.

     A fordulás után Budimir szemfüles labdaszerzés után gyorsan egyenlített, Horváth erőszakos egyéni akciójával pedig már vezetett az Olaj. Ezzel azonban még nem volt vége, hiszen Trotter is kivette a részét a 9-0-s szolnoki rohanásból, amelynek köszönhetően a félidei mínusz kettes állás pillanatok alatt plusz hétre változott. A Tisza-partiak fegyelmezett védekezése megtette hatását, Ruják után Németh is az oldalvonalon túlra passzolta a labdát. Ha már egyszer kezükbe vették, nem is engedték el a gyeplőt a szolnokiak, Trepák büntetőjével már tízpontos vendégvezetést mutatott az eredményjelző. Ám eztán a körmendiek pillanatai következtek: Ruják beemelt egy triplát a sarokból, Dávid pedig közelről pöttyintett egy kettest, megfelezve a különbséget. Trotter duplája nyugtatólag hatott, de Ruják újabb pontos távolijával a Körmend nyílttá tette az utolsó tíz percet.

     A záró játékrész kezdetén Dávid méretes tockost osztott ki Bádernek, aki úgy ütött vissza, hogy bedobta a két büntetőt. Horváth Ákos dobása már-már bentről jött ki, Trotter ziccerénél viszont besegített a körmendi gyűrű. A nevelőklubját triplaparádéval szomorító Fodor gyilkos bombáival már-már nyeregben érezhették magukat a mieink, ám ekkor hét perc még hátravolt az ütközetből. Bell 2+1-es akciója és Németh bravúros hármasa (is) jelezte, hogy még nincs vége a meccsnek. A végjátékban a roppant higgadtan játszó Trotter vezérletével annyit adott ki magából az Olaj, ami az előny megőrzéséhez elegendő volt. A mieinket még az sem zavarta meg, hogy az utolsó percben egy magáról megfeledkezett körmendi szurkoló meglökte a reklámtáblának támaszkodó Clarkot. A szolnoki csapat az elődöntő második felvonásán is győzött, így karnyújtásnyi közelségbe került a fináléhoz.

Sabáli Balázs: - Egyenrangú ellenfelei voltunk a Szolnoknak, de a harmadik negyed elejét nagyon elrontottuk. Sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni. Amíg van lehetőség a javításra, igyekszünk megragadni azt.

Pór Péter: - Küzdelmes mérkőzést játszottunk, amelyen a harmadik negyedbeli jó védekezésünk döntött.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.