Archívum - Hírek

Küszöbön az álomdöntő

2011. 04. 29.

A bajnoki elődöntő harmadik meccsén az Olaj KK két győzelemmel a háta mögött fogadja a Körmend együttesét pénteken 18 órakor a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
     Szót ejtve a másik elődöntőről, melyben az Albacomp és az Atomerőmű érdekelt, szintén 2-0 az állás az alapszakaszban ezüstérmes fehérvári gárda javára. Ez annyiban meglepetés, hogy az Albacomp egyik legjobbja, az amerikai Tony Crocker a felek első, múlt szombati mérkőzésén talpcsonttörést szenvedett. Ezzel az amerikai a bedobónak véget ért a szezonja, csak a lelátóról követheti figyelemmel társai produkcióját. Kérdéses, hogy a fehérváriak, hogyan tudják majd pótolni a játékost, aki közel 17 pontot dobott meccsenként, valamint lepattanó- és gólpasszátlaga is az egyik legjobb volt a kék-fehérek soraiban. A második, paksi találkozón sikerült helyettesíteniük, így az Albacompot már csak egyetlen lépés választja el a finálétól.

     Ugyanez vonatkozik az Olajra is, amely a szezon során Körmenden másodszor, összesen negyedszer múlta felül a vasi alakulatot. A keddi mérkőzés koreográfiája hasonlóan alakult, mint szombaton Szolnokon. Mindkét meccsen már tíz ponttal is vezettek a Rába-parti piros-feketék, ám később mégis a szolnoki csapat akarata érvényesült.

     Egyértelmű, hogy mieink védekezése nem ízlik a körmendieknek, hiszen Báderék a Tiszaligetben 62, míg hazai pályán mindössze 65 pontot engedélyeztek kiváló távoli dobóteljesítményükről híres vetélytársuknak. Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója arról beszélt, hogy a legutóbbi derbin is rendben volt az övéi védekezése, inkább támadásban, a helyzetkihasználásban akadtak olykor gondjaik. Mint az eredményből kiderül, ezeken is sikerült túllépniük.

     Már csak egy győzelem kell, hogy az együttes fennállása során ötödik alkalommal is döntőbe kerüljön. 1993-ban (Tungsram-Honvéd 3 - Szolnoki Olajbányász 0) és 2000-ben (Albacomp UPC 4 - Szolnoki Olaj KK 2) ezüstérmet, ám 1991-ben (Szolnoki Olajbányász 3 - ZTE-Heraklith 1) és 2007-ben (Szolnoki Olaj KK 3 - Lami-Véd Körmend 0) bajnoki címet szerzett az együttes. Sőt, négy esztendeje a bajnoki cím mellé az alapszakasz-elsőséget és a Magyar Kupa győzelmet begyűjtötték Pór Péter tanítványai.

     Szépen alakul a forgatókönyv most is, hiszen a Magyar Kupát és alapszakaszt már megnyerték Báder Mártonék. Akárcsak négy éve, a szolnokiak most is négy találkozón tudták le a negyeddöntőt. Akkor a Nyíregyháza, most a Pécs volt az "áldozat". 2007-ben az Olaj ötmeccses elődöntőben, a Péccsel szemben harcolta ki a fináléba jutást. Mivel két győzelem a mieink előnye Körmenddel szemben, azt nyilván senki sem fájlalná, ha a harmadik, pénteki találkozót követően véget érne az elődöntő.

     Pór Péter változatlanul azt vallja, hogy még nincs vége a páros csatának. Továbbra is okosan, koncentráltan kell játszaniuk a Körmend ellen, és akkor nem maradhat el az újabb siker.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.