Archívum - Hírek

Szombaton indul az aranycsata

2011. 05. 02.

Pór Péter szakmai igazgató szerint a legigazságosabb párosítás alakult ki a fináléban, ahol apróságok fognak dönteni.
     Az NBA-ből átvett szóhasználattal élve, söpréssel - tehát nullára - nyerte az Olaj a Körmend elleni páros csatát. Ezt inkább csak reméltük, mint számítottunk rá, hiszen ebben az idényben is jól szerepelt, negyedik lett az alapszakaszban Rába-parti gárda. Arról nem beszélve, hogy a rájátszásban évről évre remekelnek, volt, hogy a hatodik helyről nyertek bajnokságot, vagy a hetedikről lettek döntősek. Most azonban esélyük sem volt az alapszakaszgyőztes szolnokiakkal szembeni párharcban.

     - A hazai pálya mellettünk szólt, ami számunkra nagy előnyt jelent - kezdte Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Bár a rájátszásban nem számít a kosárkülönbség, jó volt, hogy az első meccset fölényesen nyertük. Ezzel is bizonyítottuk, hogy erősek vagyunk. Körmenden elsősorban jó védekezésünknek köszönhettük győzelmünket, a második félidőben már végig a mi akaratunk érvényesült. Majdnem az utolsó másodpercekig tartani tudtuk nyolc-tíz pontos előnyüket, csak a végeredmény lett szoros. A legutolsó, pénteki összecsapás előtt már 2-0 volt javunkra, így már nem nyomta tét a Körmendet. Ezért könnyebben vették a meccsét, mi viszont egy kicsit fásultan játszottunk. Nagy veszély azonban nem volt, sikerült begyűjtenünk harmadik győzelmünket, ami egyben már a döntőbe jutást jelentette számunkra.

     Mint már pénteken késő este kiderült, az Albacomp sem húzta-halasztotta a döntést, a harmadik meccsen bebiztosította továbbjutását az Atomerőmű gárdájával szemben. Így Hanga Ádámék is rápihenhetnek a bajnoki fináléra.

     - A legigazságosabb párosítás alakult ki - folytatta Pór Péter -, hiszen az Albacomp is jól szerepelt az alapszakaszban, hozzánk hasonlóan mindössze négyszer szenvedtek vereséget. Idén háromszor játszottunk velük, kétszer a bajnokságban, mellette a Magyar Kupa döntőjében is legyőztük őket. Nehéz sorozat lesz, kicsi különbségek fognak dönteni. Reméljük, a mi javunkra.

     Visszatérve a Körmend elleni párharcra, az Olaj egyik legjobbjának Fodor Márton bizonyult, aki a kispadról beszállva sokat tett a sikerért. - Az alapszakaszban és rájátszás hét meccsén is bizonyítottuk, hogy nagyon együtt van csapatunk - nyitott a válogatott irányító. - Úgy gondolom, minőségileg és mennyiségileg egyaránt megvagyunk. Jól jött, hogy hamar befejeztük a Körmend elleni csatát, így két nap pihenőt kaptunk. Öt napunk lesz, hogy felkészüljünk a bajnoki döntőre, amit természetesen meg akarunk nyerni. A hét végén beszéltem Simon Balázzsal, az Albacomp egyik legjobbjával, igyekeztem benne is tudatosítani, hogy nincs esélyük, mi leszünk a bajnokok - újságolta immár csak "félkomolyan" Fodor Márton.

     A döntő várható menetrendjét illetően már csak egyetlen kérdés maradt nyitva, az viszont fontos, az első találkozó időpontjáról lévén szó. Szombaton ugyanis MÁV FC-Ferencváros NB I-es labdarúgó-mérkőzés is lesz a Tiszaligetben, a rendőrség pedig ezúttal sem vállalta a két esemény azonos vagy egymáshoz közeli időpontban történő biztosítását. Az összecsapás idejéről még hétfőn is egyeztettek a klubok, valamint a közvetítő SportKlub tévécsatorna vezetői, s végül olyan döntés született, hogy szombaton 20:15-kor lépnek pályára a csapatok.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.