Archívum - Hírek

Már csak két nap, és kezdődik a finálé

2011. 05. 05.

Szombaton este negyed kilenckor a Tiszaligeti Sportcsarnokban megkezdődik az Olaj-Albacomp párharc az aranyéremért.
     A Körmend elleni továbbjutást követően két nap pihenőt kapott a szolnoki csapat. Hétfőn, kedden és szerdán egyaránt két edzést tartott Pór Péter és segítője, Dragan Alekszics, akinek minden jót kívánunk, hiszen vasárnap ünnepelte 41. születésnapját. A két szakember tegnap délelőtt pörgős foglalkozás vezényelt a fiúknak, akik nemcsak a kosárpályán dolgoztak, hanem a konditeremben is gyűjtötték az erőt a bajnoki fináléra.

     - Jó volt, hogy két napot pihenhettünk - kezdte Horváth Ákos, az Olaj válogatott bedobója. - Egy kicsit feltöltődtünk, és készülhetünk a tömény folytatásra. Egyértelmű, hogy a Magyar Kupa- és az alapszakasz-győzelem után a bajnoki címet is meg akarjuk szerezni.

     A csapatkapitány, Báder Márton is amondó, hogy számukra nincs más alternatíva, mint a győzelem. Ami érdekesség, hogy mindkét játékos szerepelt az Albacomp színeiben az elmúlt években. Bizonyítani akarnak egykori klubjuk ellen, amely az elmúlt tizenegy (!) esztendőben nem tudott bajnoki vagy kupadöntőt nyerni. Az Olaj-játékosok egybehangzó véleménye szerint most sem fog győzni vetélytársuk.

     Talán mondanunk sem kell, óriási az érdeklődés a bajnoki döntő iránt, annak ellenére, hogy mindegyik találkozót élőben adja a Sport Klub Tv, zsúfolt ház várható mindkét helyszínen. A két szurkolótábor is javában hangol a fináléra. Az Albacomp ingyenes szurkolói buszokat is indít a szombati nyitányra.

     A székesfehérvári együttes kapitánya, Simon Balázs jelenlegi csapatával még még nem, korábban kaposvári színekben viszont kétszer is nyert bajnoki címet. Az Albacomp irányítója klubja honlapján így nyilatkozott a párharc előtt: - Az Albából csak én voltam döntős eddig, illetve Hendlein Roli fiatal, még nem meghatározó játékosként. Ugyanakkor a rájátszás is új volt a legtöbb csapattársamnak, korábban negyeddöntőt, elődöntőt sem játszottak, most mégis itt vagyunk. Szépen felveszi ezt a ritmust mindenki, a döntő atmoszférájával is így lesz. Az esélyesek nem mi vagyunk, de ha már eljutottunk idáig, meg akarjuk mutatni, hogy nem véletlenül sikerült. Tudjuk, hogy milyen hangulat vár ránk Szolnokon, de az a célunk, hogy egyszer győztesen jöjjünk el onnan.

     Az ellenoldalon Tony Crocker kivételével minden kosaras bevethető, ám egészen biztos, hogy az amerikai bedobó számára talpcsonttörés miatt véget ért a szezon.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.