Archívum - Hírek

Harc lesz a javából

2011. 05. 06.

Négy év után ismét a bajnoki döntőben szerepelhet a Szolnoki Olaj KK.
     Az alapszakaszt ugyebár a mieink nyerték, míg a második helyen a finálé másik résztvevője, az Albacomp végzett. A győzelmek és vereségek aránya egyforma volt, az Olaj az egymás elleni jobb összevetésnek köszönheti elsőségét, hiszen Szolnokon 74-64-re, míg Székesfehérváron 73-76-ra végzett a vetélytársával szemben. Az utóbbiak a negyeddöntőben a Falcót öt, míg az elődöntőben a Paksot három mérkőzés alatt gyűrték le. A szolnoki csapat négy találkozón verte a Pécset, de a Körmend ellen elég volt három mérkőzés a döntőbe jutáshoz. Az Olaj és az Albacomp másodszor méri össze erejét a bajnoki fináléban, először az 1999-2000-es évadban harcoltak az aranyéremért.

     Akkor még négy győzelem kellett a bajnoki címhez, a menet közben Dávid Kornéllal megerősödött fehérváriak 4:2-re nyerték a párharcot, a Kmézics Zorán vezette Olajjal szemben. Talán sokan emlékeznek még, hogy a döntő első, fehérvári összecsapásán 80-80-as állásnál meccslabdája volt az Olajnak, mégis hazaiak nyertek 82-80-ra. Sőt, a finálé hatodik találkozóján a Tiszaligetben elért győzelmének köszönhetően szerezte meg a bajnoki címet az Albacomp. Érdekesség, hogy abban az évadban a fehérváriak dupláztak, hiszen a Magyar Kupát is begyűjtötték. Igaz, azóta hazai porondon nem nyertek semmit, pedig bajnoki és hazai rendezésű Magyar Kupa döntőt is játszottak. Most újra a döntőben vannak, ám ezúttal az Olajé a pályaelőny. Ráadásul egyik legjobbjuk, az amerikai Tony Crocker talpcsonttörés miatt kidőlt a sorból.

     Mindezek ellenére Dzunics Braniszlav vezetőedző nem tartja esélytelennek csapatát.- Kétségkívül a két legjobb csapat mérkőzik a fináléban. Nem szeretnénk megelégedni azzal, hogy döntősök vagyunk, mindent meg kell tennünk az utolsó párharc megnyerése érdekében. Nem mi vagyunk az esélyesek, de esélytelennek sem mondjuk magunkat! Korábban Hollis, aztán Crocker kiesése után is megmutatták a fiúk, egységes, harcos csapat a mienk. Szolnokon nem lesz könnyű dolgunk, az ottani közönség - tudom a válogatott példáján - sokat segít csapatának. De a sportembereknek tudniuk kell függetleníteni magukat ettől - mondta a szakember.

     Az Olaj négy éve bajnoki címet és Magyar Kupát nyert a máig emlékezetes "ALL IN"-szezonban. A kupagyőzelmet már behúzták a piros-feketék az idén, most már a bajnoki aranyért hajtanak. Pór Péter 2000-ben még Kmézics Zorán segítője volt, de hét év múlva már a szakember irányításával vívta ki a dicsőséget az Olaj.

     - Amit elterveztük, azt el is végeztük a héten, rajtra készek vagyunk. Jó csapat az Albacomp, nem véletlenül jutottak be a döntőbe. Idén háromszor játszottunk velük, kétszer a bajnokságban, mellette a Magyar Kupa döntőjében is legyőztük őket. Nehéz mérkőzések lesznek, reméljük a mi javunkra fog eldőlni a párharc - véli Pór Péter.

     A bajnoki döntő első meccsét a Földházi-Kapitány-Benczur bírótrió dirigálja. A Tiszaligeti Sportcsarnok kapuit 19 órakor nyitják. A szolnoki klub vezetői kérik, hogy a bérletesek legkésőbb 19:45-ig foglalják el helyeiket, mert után szabad lesz vásár.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.