Archívum - Hírek

Kulcsfontosságú lepattanók

2011. 05. 09.

A férfi kosárlabda-bajnokság döntőjében kedden este hét órakor másodszor is összecsap az Olaj KK és az Albacomp.
     Anélkül, hogy visszavonhatatlan következtetéseket vonnánk le a finálé végeredményére vonatkozólag, érdemes szembenéznünk a szombati találkozó történéseivel. A meccs második húsz percében az Albacomp a játék minden elemében a szolnoki csapat fölé kerekedett, így teljesen megérdemelten került előnybe. Ám ahhoz, hogy a két csapat között tetemes különbség alakuljon ki, a fehérvári játékosok kiváló teljesítményén túl az Olaj kulcsembereinek gyengélkedése is kellett.

     Mindez főleg a palánkok alatt volt érezhető, hiszen a lepattanóharcot egészen elképesztő mértékben, 49-29-re nyerték a vendégek. A visszaszedett labdáknak köszönhetően számos alkalommal próbálkozhatott második vagy harmadik esélyből az Albacomp, amely sokkal jobb csapat annál, hogy ilyen esetekben a kínálkozó lehetőségek mindegyikét parlagon hagyja. A támadólepattanók mellett a harmadik negyed közepén bekövetkezett rövidzárlat volt a mieink vereség másik fő okozója.

     45-42-es Olaj-vezetés után 15-0-ás fehérvári roham jött, mely révén végérvényesen átvette a játék irányítását az ellenfél. A kék-fehérek az amerikai bedobó, Tony Crocker kiválásával talán még a korábbinál is egységesebbé váltak, amit azzal bizonyítottak, hogy remek csapatvédekezéssel szinte teljesen kikapcsolták a szolnokiak Trotter és Báder páros kapcsolatára épülő játékát, majd a hátralévő időben az Olaj minden felzárkózási kísérletét hárították, s végül magabiztosan diadalmaskodtak.

     Az első csatát tehát az Albacomp nyerte, de a háborúnak még koránt sincs vége, hiszen a párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart. Aligha mondunk újdonságot azzal, hogy az Olajnak a következő mérkőzéseken sokkal többet kell tennie a sikerért, mint az első összecsapáson. Az elzárásoknál és a lecsorgó labdákért folyó küzdelemben több keménységre és - természetesen pozitív értelemben vett - agresszivitásra lesz szükség, különben Hanga Ádámék ismét a mieinkre erőltetik a tőlük megszokott erőjátékot.

     A stílusok harcáról lévén szó, a piros-feketék csak úgy érvényesülhetnek, ha az alapszakaszban és a Magyar Kupa döntőjében sikeresen alkalmazott módon megakadályozzák a fehérváriak villámgyors indításait és öt-öt elleni játékra kényszerítik ellenfelüket. Ebben az esetben biztosan lesz esélyük arra, hogy Székesfehérváron visszavegyék a pályaelőnyt és a kívánt mederbe tereljék a párharc alakulását. Miután az Albacomp otthonában egészen mostanáig nem vesztett mérkőzést a 2010/2011-es bajnokságban, az Olajnak egyben riválisa hazai veretlenségét is meg kell törnie ahhoz, hogy megvalósítsa bajnoki álmait.

     A második mérkőzésen a Hartyáni - dr. Vígh - Pálla játékvezetői hármas fújja majd a sípot. A SportKlub tévécsatorna a bajnoki döntő minden mérkőzését, így a keddi találkozót is élőben közvetíti.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.