Archívum - Hírek

A hazaiak a szünet után ismét állva hagyták az Olajt

2011. 05. 10.

Albacomp - Szolnoki Olaj KK 88-67 (24-20, 20-22, 21-10, 23-15)
Férfi kosárlabda, NB I. "A", Döntő, 2. mérkőzés

Székesfehérvár, 2800 n. V.: Hartyáni, Cziffra, Ádám J.
ALBACOMP: SIMON 28, HANGA 20, Bódi 2, Keller 8, JONES 15.
Csere: Hollis 12, Madár 3/3, Hendlein, Antal. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. Edző: Matus Gábor.
OLAJ KK: Trotter 22, Horváth Á. 10, Budimir, Clark 8/3, Báder 9.
Csere: Trepák, FODOR M. 18/6, Grebenár, Vesztergom. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.
Az eredmény alakulása: 4. p.: 8-4, 8. p.: 18-11, 13. p.: 31-23, 16. p.: 35-36, 24. p: 56-46, 28. p.: 58-52, 33. p.: 70-54, 36. p.: 75-60.

A párharc állása: 2–0, az Albacomp javára

     Bár a felek tiszaligeti összecsapásával ellentétben Székesfehérváron nem minden vendégszurkoló kapott belépőt a találkozóra, így is több mint 200 piros-fekete hívő biztatásával támogatva készülhetett arra az Olaj, hogy visszaveszi a Szolnokon eltékozolt pályaelőnyt.

     Az Albacomp támadásban és védekezésben is ott folytatta, ahol három nappal korábban abbahagyta: sikeres betörésekkel, sorra bontották meg a szolnoki védelmet, a kiosztásokból pedig pontosan dobtak. Az első negyed derekán hét ponttal meglépett a fehérvári gárda, de egy jól ütemezett időkérés után Clark és Trotter pontjaival megkezdte a felzárkózást az Olaj.

     A második játékrész kezdetén Fodor triplája után már csak egy pont volt a különbség, ám a hazai pályát ekkor igen vastagon mérő játékvezetők enyhe támogatásával a hazaiak sorra dobhatták a büntetőket, ezáltal ismét nőni kezdett az előnyük. Az Olaj szívósan küzdött, és kiváló védekezésének, valamint Fodor extra kosarainak köszönhetően a vezetést is átvette, de Simon tempójával a fehérváriak térhettek egy kosárnyival pihenőre.

     Hiába a jó első félidő, a fordulás után eladott labdák és kihagyott tiszta dobóhelyzetek miatt néhány perc alatt komoly hátrányba került az Olaj. Az Albacomp elkapta a játék ritmusát, és ahogy az első mérkőzésen úgy most sem engedte ki kezéből az irányítást. A fehérváriak ráerőltették erőjátékukat a kimondottan rosszul dobó szolnoki csapatra, s az utolsó tíz percben már csak a hazai siker mértéke volt kérdéses.

Dzunics Braniszlav: – A második félidei védekezésünkkel meg tudtuk törni az Olaj játékát. A srácok ismét rengeteg energiát mozgósítottak a győzelemért, de ilyen hangulatban ezen nem is lehet csodálkozni. Még mindig csak kettő nulla, nem dőlt el semmi.

Pór Péter: – Az első félidőben jól játszottunk, sikerült az előre eltervezett dolgokat megvalósítani. A második félidőben már hadilábon álltunk a fehérvári kontrák kivédésével. A harmadik negyedben gyermeteg hibákat követtünk el, az Albacomp kihasználta ezeket.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.