Archívum - Hírek

A döntő döntője következik

2011. 05. 17.

A negyedik mérkőzés után is nyílt maradt az aranyérem sorsa a férfi kosárlabda-bajnokságban, ahol az elmúlt évek legszínvonalasabb döntőjét vívja a Szolnoki Olaj KK és az Albacomp.
     Még a nagy Alfred Hitchcock sem tudott volna izgalmasabb forgatókönyvet írni annál, ami végül megvalósult a finálé során. Azok után, hogy a szolnoki és a székesfehérvári csapat az alapszakasz során fej-fej mellett küzdött az elsőségért, majd a rájátszásban számottevő ellenállásba nem ütközve jutott el az aranycsatáig, a szakma és a szurkolók egyaránt kiegyensúlyozott, apróságokon múló összecsapásokra számítottak. Ehelyett a döntő első két mérkőzésén robbantott az Albacomp, és a nagy különbségű fehérvári sikerekből kiindulva egyesek már söprést, azaz 3-0-t vizionáltak a harmadik felvonás előtt.

     Az igazat megvallva e vélemények nem is voltak teljesen alaptalanok, mert úgy tűnt, a piros-feketék nem tudják felvenni a versenyt a Hanga Ádámék által bemutatott totális erőkosárlabdával. A harmadik meccs előtti utolsó edzésen azonban különös, mi több, merőben szokatlan dolog történt, ami a jelek szerint kirángatta a mieinket az apátiából. Természetesen az Olaj-tábor közel száz tagjának egyedülálló lépéséről van szó, mikor a foglalkozás elején jelenlétükkel és már-már meccshangulatot idéző szurkolásukkal tudatosították az együttes minden tagjában, hogy a 0-2 ellenére nem mondtak le a bajnoki címről. Egy nappal később a szolnoki csapat minden fizikai és lelki gátat átszakító akarattal, javuló játékkal szépített a párharcban.

     Ám ahogy mondani szokás, ezzel még nem voltak kinn a vízből Pór Péter szakmai igazgató fiai, hiszen a negyedik találkozót Székesfehérváron rendezték, ahol a mostani bajnokságban mindaddig nem termett babér egyetlen vendégcsapatnak sem. Sokan a döntő döntőjének titulálták ezt az összecsapást, mivel az Albacompnak - mint korábban már oly sokszor - "csak" győznie kellett volna hazai pályán a bajnoki címért, míg az Olaj annak tudatában futhatott ki a pályára, hogy siker esetén a Tiszaligetben, a padlóról felálló fél lélektani előnyével vívhatja meg a sorsdöntő ütközetet. Utólag azt mondjuk, legyen így: a piros-feketék Horváth Ákos (26 pont) és Obie Trotter (17) vezérletével véghezvitték a bravúrt (77-76), megtörték az Albacomp több mint egy éven át tartó hazai veretlenségét, ezáltal kiegyenlítették a három győzelemig tartó páros csata állását. Mindez azt jelenti, hogy immár valóban a döntő döntője következik, elvégre az ötödik mérkőzést követően biztosan kiosztják az aranyérmeket. A kérdés már csak az, melyik csapat veheti át azokat.

     Az év alighanem legfontosabb összecsapása előtt felkerestük a hadvezéreket, hogyan készülnek a döntő csatára.

     - Nagyon kemény, igazi egylabdás meccs volt a hétfői - nyitott Dzunics Braniszlav, az Albacomp vezetőedzője. - Még annyit, hogy legutóbb talán a szerencsésebb csapat győzött. Nem gondoljuk azt, hogy nincs esélyünk az ötödik mérkőzésen, annak ellenére, hogy azt Szolnokon fogják megrendezni. Fontos lesz, hogy továbbra is a saját játékunkat játsszuk, fegyelmezetten és lehetőség szerint nyugodtan. A döntő első meccsén bebizonyítottuk, hogy tudunk nyerni a Tiszaligetben, miért ne sikerülne akár az utolsó mérkőzésen is. Úgy készülünk, ahogy eddig, amennyire csak lehet, igyekezünk frissíteni a csapatot. Szerdán délelőtt indulunk Szolnokra, ebéd után csendes pihenő következik, így várjuk az évad záró mérkőzését.

     - Két meccset is nyertünk egymás után, de szó sincs halleluja hangulatról - kezdte a Pór Péter, az Olaj szakmai igazgatója. - Kiharcoltuk az ötödik mérkőzést, ami szintén nagyon nehéznek ígérkezik. Az eddigi sikerek a csapat diadalai voltak, de egy-egy klasszis egyéni teljesítmény mindig kellett a győzelemhez. Most sem lesz másképp. Szerdán este a nulláról fogunk indulni, egy új meccs lesz, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy megnyerjük azt. Fantasztikus szurkolótáborunk eddig is nagyon sokat segített nekünk, és most is nagyon számítunk rájuk. Szeretnénk, hogy ezúttal is a közönség legyen a hatodik emberünk. Kedden este egy nagyon laza edzést tartunk, szerdán este pedig jöhet a szezon utolsó, mindent eldöntő összecsapása.

     Ahogy korábban már megszokhattuk, nemcsak a csapat, hanem a rendezők is nagyon készülnek bajnoki aranyérmet eldöntő összecsapásra, amit a borítékolható telt ház miatt nagy létszámmal biztosítanak majd. Mint jeleztük, a mérkőzésen 19 órakor dobják fel a labdát. Ezt megelőzve a pénztárak 17:45 órakor nyitnak, míg a Tiszaligeti Sportcsarnok kapuit 18 órakor tárják ki. Kérik a bérleteseket, hogy helyüket legkésőbb 18:30-ig foglalják el, mert ezután már szabad lesz a vásár.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.