Archívum - Hírek

Éjszakába nyúló Olaj-majális

2011. 05. 19.

Két hónap múltán ismét örömünnepet ült Szolnok, hiszen a márciusi kupagyőzelem után szerdán este a bajnoki címet is bezsebelte az Olaj kosárcsapata.
     Május tizedikén este, mikor az Albacomp együttese a döntő második meccsén 21 ponttal legyőzte az alapszakaszgyőztes Olaj KK-t, sokan egy huncut vasat sem adtak volna a piros-feketék bajnoki sikeréért. Már csak azért sem, mert a felek első meccsét is az Alba nyerte a Tiszaligetben. Szárnyaló fehérvári csapatot, és finoman szólva meglehetősen visszafogott szolnoki gárdát láthattunk a finálé első két meccsén. Május 13. péntek viszont a szolnokiak szerencsenapja lett. Ekkor ugyanis jó hajrájának köszönhetően 76-66-ra nyert az Olaj, és szépített az álláson. Igen ám, de a következő összecsapást ismét Székesfehérváron játszották, ahol másfél esztendeje nem nyert vendégcsapat tétmeccset. Sőt, elkezdték árusítani a "Bajnok az Albacomp 2011" feliratú pólókat és sálakat.

     Az Olaj azonban átírta a fehérvári terveket, a legminimálisabb különbséggel, egy ponttal legyőzte a házigazdákat. Ez utóbbi két mérkőzésen már korántsem volt olyan friss és magabiztos az Albacomp, mint azt megelőzve. Egyre jobban kitűnt az amerikai bedobó, Tony Crocker hiánya, aki az Atomerőmű elleni első meccsen szenvedett súlyos sérülést. A mindent eldöntő ötödik, tiszaligeti összecsapás első félidejében is úgy tűnt, hogy az Albacomp tizenegy év után ismét megnyeri a bajnoki címet. Az első félidő befejezése előtt két perccel még 44-32-re vezettek a kék-fehérek. A nagyszünet után fokozatosan tört fel az Olaj, a záró felvonás után csak két pont volt a hátrány. A végén viszont már az ellenfelük futott az eredmény után. Mindhiába, mert 80-72 lett a szolnoki csapat javára. Fennállása során immár harmadszor bajnok az Olaj.

     A döntő egyik hőse Horváth Ákos, az Olaj játékosa volt, akit az eredményhirdetés után a tömeg a "türelmi zónába", a lapzárták miatt izguló újságírók közé sodort. - Nagy dolgokat éltünk át nulla-kettő után - kezdte. - Óriási értéke van ennek a sikernek, hiszen egy nagyon jó Albacompot győztünk le, háromszor egymás után. Győzelmünkben a szerencse is közrejátszott, de az utóbbi nélkül nem lehet nyerni.

     A sikerkovács Pór Pétert, akinek az irányításával 2007 után másodszor szerzett bajnoki és kupagyőzelmet a szolnoki csapat, ugyancsak nem volt könnyű kiragadni az ünneplő tömegből. - Magyarország két legjobb csapata vívta a bajnoki döntőt. Két győztese van a sorozatnak, született két olyan együttes, amelyik nemzetközi porondon is megállná a helyét. Szívem szerint még egy aranyérmet kiosztanék, méghozzá fantasztikus szurkolótáborunknak, amely sokat segített a szezonban - fogalmazott a szakember.

     Mire a mezüktől, cipőiktől megfosztott kosarasok kiszabadultak a drukkerek öleléséből, megérkezett a tűzoltóautó, ami a Kossuth térre szállította őket.

     - Csodálatos csapat, csodálatos közönség - kezdte a sziréna szó közepette Ökrös Imre, az Olaj KK társadalmi elnöke. - Lehet, hogy volt egy kis szerencsénk, de a győzelmet nem kell megmagyarázni. A sikert nem régiben elhunyt édesapám emlékének ajánlom. Ígérem, jövőre sem adjuk alább az eredményeket.

     Az Olaj válogatott hátvédje, Fodor Márton azt mondta, mielőtt a tűzoltóautóra felkapaszkodott volna: - Nagy dolog, hogy vesztett állásból fordítani tudtunk egy nagyon jó Albacomppal szemben. Erőnket mutatja, hogy az ötödik meccsen tizenkét pontos hátrányból is fel tudtunk állni, azért mert közülünk mindenki sokat tett a sikerért.

     1991. április 11. óta, ha ünnepelni valója van az Olajnak és szurkolótáborának, akkor a Kossuth téren, a városháza előtt teszi. Négy esztendeje szintén duplázásnak örültek a piros-fekete hívek, akik idén is megtöltötték a főteret. A szolgálati úton Kínában tartózkodó szolnoki polgármester és MKOSZ-elnök, Szalay Ferenc ezúttal SMS-ben köszöntötte a csapatot.

     A pezsgős koccintás előtt Balla György alpolgármester mondta el köszöntőjét. - Fontos volt a szolnoki embereknek, amit nyújtott számukra a csapat. Egész évadban együtt dobbant a játékosok és a szurkolók szíve. Összefogva született meg a győzelem, amire nagyon büszkék vagyunk - hangsúlyozta többek között.

     A városházán nem ért véget a fieszta: a csapat, a szakmai stáb és leglelkesebb híveik a kora reggeli órákig jeles vendéglátó egységekben ünnepelték a sikert.

     A tervek szerint együtt marad a sikercsapat.

     Dr. Nyerges Zsolt, aki 14 éve az Olaj klubelnöke: - Fantasztikus évet zártunk, mely során hazai szinten mindent megnyertünk és a nemzetközi színtéren sem okoztunk csalódást. A dicsőség sem állít meg bennünket, megyünk, építkezünk tovább. Kulcsjátékosainkat többéves szerződés köti hozzánk, együtt marad a csapat. Végszóként még annyit, hogy egy „nagy” embernek is szeretnék köszönetet mondani, aki sokat tett a sikerért, többek között nulla-kettő után visszaadta a hitünket...
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.