Archívum - Hírek

A csapat, amelyik 0-2-ről fordított

2011. 05. 20.

Szerdán késő este egyszerre emelkedtek a magasba a szolnoki kezek a Tiszaligeti Sportcsarnok játékterén és lelátóján, amikor megszólalt a sorsdöntő ötödik mérkőzés végét jelző dudaszó.
     Szerdán késő este egyszerre emelkedtek a magasba a szolnoki kezek a Tiszaligeti Sportcsarnok játékterén és lelátóján, amikor megszólalt a sorsdöntő ötödik mérkőzés végét jelző dudaszó. Ismerősök és ismeretlenek borultak önfeledten egymás nyakába, hogy közösen ünnepeljék azt a sikert, ami nem elsősorban a ténye, sokkal inkább a mikéntje miatt marad örökké emlékezetes az Olaj-család tagjai számára.

     Már az őszi rajt előtt nyilvánvaló volt számunkra, hogy ezzel a játékoskerettel a bajnoki cím legfőbb várományosának számítanak a piros-feketék. Favoritnak lenni ugyanakkor nem könnyű feladat, mert ellene teher nélkül játszhatnak az ellenfelek, a buktatók száma pedig pont ugyanannyi, mint szerényebb célok esetében. Báder Mártonék apróbb hullámvölgyektől eltekintve sorra vették az akadályokat, így aztán mindenki természetesnek vélte, hogy bejutottak a döntőbe. Ahogy azt is, hogy ott a nagy rivális Albacomp lesz az ellenfél. Az első meccsen mégis úgy tűnt, az esélyesség terhe alatt összeroppan a görcsösen játszó szolnoki csapat, a második pofon után pedig már voltak, akik söprést, azaz 3-0-s fehérvári diadalt vizionáltak.

     Nem lett igazuk. Olyannyira nem, hogy a hátralévő mérkőzéseken a legcsúnyább helyett a legszebb forgatókönyv valósult meg. Éppen a 0-2 kellett hozzá, hogy e párharc történelemmé váljon, s ne minősüljön a kosártársadalom által kézlegyintéssel elintézett papírformának, mint adott esetben egy három- vagy négymeccses Olaj-siker esetében. Mert ugyan a mondás szerint minden csoda három napig tart, a mieink mentális erejének hála, a mostani jóval tovább fog.

     Nekünk, Olaj-hívőknek még sokáig ez marad "A CSAPAT", mely a döntőben 0-2-ről fordított.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.