Archívum - Hírek

Szurkolói óriási erőt adtak az Olajnak a folytatáshoz

2011. 05. 21.

Augusztusban láthatunk újra tét- és válogatott mérkőzéseket a Tiszaligeti Sportcsarnokban.
     Múlt időben kell már beszélni a férfi kosárlabda-bajnokságról, hiszen a Szolnoki Olaj – Albacomp szerdai összecsapása nemcsak a finálénak, hanem az évadnak is az utolsó mérkőzése volt.

     Álomdöntőnek vártuk a párharcot, és az is volt a javából. Kettő-nullás fehérvári vezetésnél jötek olyan szurkolói hangok, hogy motiválatlan a szolnoki csapat, a játékosok elteltek a sikerrel. Bezzeg az Albacomp, megállíthatatlan, Hangáék éhesek a sikerre. A második és harmadik mérkőzés között két napja volt a csapatnak, hogy lelkiekben összeszedje magát. Az első napon nem volt edzés, amolyan kibeszélő show-t tartott a csapat, az egyik vendéglátó egységben kávé és üdítő mellett, időkorlátok nélkül mindenki elmondhatta, ami a szívét nyomja.

     Másnap az együttes számára váratlan esemény történt az esti tréning közepette, mintegy 150 Olaj-szurkoló tódult be a csarnokba. Nem számon kérni, felelőségre vonni érkeztek, hanem biztatni, segíteni. - Megható volt, amit a szurkolóink tettek értünk, ebből is lemérhettük, hogy a két vereség ellenére is mellettünk állnak. Erőt adnak a folytatáshoz – mondta Pór Péter, a csapat szakmai igazgatója.

     Május 13. péntek pedig a fordulat napja lett. Innentől már az a szolnoki csapat játszott, amely megnyert 22 meccset az alapszakaszban, veretlen maradt a Magyar Kupában, az Eurochallenge nevű nemzetközi sorozatban legyőzte a későbbi negyeddöntős francia Gravelines és az elődöntős Szentpétervár együttesét. Még egy nagyon jó Albacomp sem tudta megállítani az Olaj gárdáját, mely meg sem állt a dobogó tetejéig.

     - Jó és izgalmas finálé volt - kezdte Mészáros Lajos, a férfi válogatott szakmai igazgatója. - Európa Kupa színvonalú meccseket láttunk. Jó dolog, hogy a válogatott játékosok csapatuk húzóemberei voltak, ebből pedig csak profitálhat a magyar kosárlabda. Bizakodva várjuk az augusztusi Eb-pótselejtezőket, melynek hazai meccseit Szolnokon fogjuk rendezni.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.