Archívum - Hírek

Újabb aranyérem került a Tiszaligetbe

2011. 05. 24.

Az Olaj-kosarasokat is soraiban tudó Szolnoki Főiskola csapata megvédte elsőségét a MEFOB döntőjében.
     Szombathelyen bonyolították le a kosárlabdázók Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságának (MEFOB) négyes döntőjét, ahol a Szolnoki Főiskola gárdája címvédőként lépett pályára. A szolnoki csapat ellenfelei a házigazda Nyugat-magyarországi Egyetem, a Kaposvári Egyetem és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) együttesei voltak.

     A Horváth Ákos, Trepák Zoltán, Szabó Péter, Szögi Ádám és Nagy Balázs személyében idei magyar bajnokokat is soraikban tudó főiskolások a hétfő délutáni első mérkőzésen 95-77-re verték a TF legjobbjait. Ezen a találkozón Szabó Péter 19/3, Horváth Ákos 18/3, az Olaj 2007-es bajnokcsapatának tagja, Kovács Dávid 18 ponttal segítette a szolnokiakat.

     Kedden délelőtt a négyes finálé döntőjének beillő meccsen a vendéglátó Nyugat-magyarországi Egyetem diákjai igyekeztek a mieink útját állni. Izgalmas csatában egyetlen pont (68-67) és Horváth Ákos kiváló teljesítménye (28/18) döntött a szolnoki csapat javára. Két győzelem után a kedd délutáni harmadik összecsapáson, a Kaposvári Egyetemmel szemben sem hibáztak a főiskolások, a 91-75-ös újabb siker révén veretlenül, sorozatban harmadszor lettek aranyérmesek.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.