Archívum - Hírek

Pór Péter lett az év legjobb edzője

2011. 05. 30.

Az MKOSZ elnökségének ülésén fontos döntések születtek a 2011/2012-es bajnokságra vonatkozólag.
     A szakmai bizottság javaslata alapján kihirdették az elmúlt évad legjobbjait. A férfiaknál Hanga Ádám (Albacomp), míg a hölgyeknél Honti Kata (Sopron) bizonyult a legjobbnak. Érdekesség, hogy a napokban mindkét kosárlabdázó spanyolországi szerződést írt alá: Hanga a Manresát, Honti pedig a Valenciát erősíti az elkövetkezőkben.

     A soproni hölgyekkel bajnok Székely Norbert lett női mezőny legjobb trénere. A férfiaknál Pór Péter, az Olaj KK bajnok és kupagyőztes együttesének mestere vívta ki az elnökség elismerését.

     Úgy tűnik, hogy mostantól az elnökség bezárja a kiskapukat, igyekszik már a szezon előtt elejét venni a vitáknak, tartozásoknak. Többek között a szezon elején a munkavállalói szerződések másolatának bemutatása szükséges a csapatoktól (a játékengedély kiváltásához szükséges), és esetleges tartozásoknál csak ezekre a szerződésekre lehet hivatkozni. Évente kétszer (a szezon elején és félidőben) ellenőrzik, hogy van-e lejárt és kiegyenlítetlen tartozásuk a kluboknak. Bár szó volt lehetséges változásokról, továbbra is három külföldi játékos lehet a csapatok 12-es keretében.

     Okulva a vitás esetekből, ezentúl video bírót alkalmaznak majd a felsőházi rájátszásban. A férfiaknál változatlanul 14 csapatos bajnokság lesz. Törölték az alsóházi rájátszást, az alapszakasz végén a két utolsó kuparendszerben játszik a kiesés elkerüléséért. A nemzetközi kupákban induló csapatok kedvezményeket kapnak a külföldi játékosok licencdíjából. Az együttesek július 15-ig nevezhetnek az elkövetkező évad küzdelmeire.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.