Archívum - Hírek

Címvédésre készül az Olaj

2011. 06. 04.

Amit lehetett, megnyert a Szolnoki Olaj csapata az elmúlt évadban.
     Minden elérhető címet begyűjtött az Olaj legénysége a mögöttünk álló szezonban. Az alapszakasz-győzelem után az elmúlt évek egyik legszínvonalasabb és legizgalmasabb döntőjében legyőzte az Albacomp csapatát, és nyerte meg Pór Péter csapata a bajnoki címet. Mindezt megelőzve ugyancsak az Albacomp elleni fináléban, a Magyar Kupát is elhódította az együttes. A szolnokiak kilenc év múltán, egyetlen magyar klubként a nemzetközi porondra is kiléptek, az EuroChallenge nevű sorozatban nyolc mérkőzésükből öt győzelmet arattak. A csoportkörben csak a későbbi elődöntős orosz Szentpétervár, és a negyeddöntős francia Gravelines csapata előzte meg a mieinket. Tegyük hozzá, nem ez volt a klub első bajnoki és kupasikere az elmúlt tizennégy esztendőben, mióta a dr. Nyerges Zsolt vezette elnökség irányítja a patinás egyesületet.

     - Tiszteletben tartva és elismerve az addig elért eredményeket, azt gondolom, hogy 1997-ben új fejezetet nyitottunk a szolnoki kosárlabda és a klub történetében - kezdte dr. Nyerges Zsolt. - Azóta folyamatosan építkezünk, igyekszünk megfelelni az elvárásoknak. Csapatunk egybeforrt a várossal és a közönséggel, mely a legjobb az országban. Nélkülük nem lenne értelme kosárlabdát csinálni. Pedig nagyon nehéz gazdasági körülmények között próbáljuk évről-évre működtetni a klubot. Szerencsére egy nagyon jó technikai és szakmai stáb segíti immár tizennégy éve az egyesületet. Senkit nem megbántva, közülük külön is szeretném kiemelni Tóth Zoltán barátomat, aki a klub érdekeit maximálisan figyelembe véve, hosszú évek óta odaadóan végzi a munkáját. Az idei parádés sikerek mellett, ne felejtsük el, hogy 2007-ben is dupláztunk, a bajnokság mellett a Magyar Kupát is megnyertük. Előtte 2002-ben először győztünk a Magyar Kupában, 2000-ben pedig ezüstérmesek voltunk a bajnokságban. Jelzem, egy kivételével minden esztendőben bejutottunk a negyeddöntőbe, azt követően pedig harcban álltunk az éremért. Büszkén állíthatjuk, hogy ma már nemcsak ismert, hanem elismert is klubunk hazai szinten. Sőt, azért dolgozunk, hogy a nemzetközi színtéren is jól csengjen a nevünk.

     Az Olaj KK hazai hegemóniájának megőrzéséhez, valamint a tavalyinál is jobb nemzetközi szerepléshez még erősebb csapatra lesz szükség. Nyerges doktor arról is beszélt, hogy kikkel képzelik el a jövőt.

     - A szakmai munkáért a következő évadban is Pór Péter fog felelni, segítője változatlanul Dragan Alekszics lesz. Kulcsjátékosaink közül Báder Márton, Fodor Márton, Horváth Ákos, Obie Trotter és Trepák Zoltán a következő szezonban is nálunk játszik. Közülük Trotter napokon belül leteszi az állampolgársági esküt. Melléjük három, jó képességű külföldi kosarast kívánunk igazolni. Természetesen tárgyalunk lejárt szerződésű játékosainkkal - Grebenár Péter, Ivory Clark és Veljko Budimir - a hogyan továbbról. Dolgozunk a csapat további megerősítésén, mert hazai porondon meg akarjuk védeni címeinket, a nemzetközi kupában pedig még tovább szeretnénk lépni.

     - Nyilván nem lesz nehéz előrelépni, mert sokak szerint a klubtulajdonos, dr. Nyerges Zsolt már előteremtette a jövő évi költségvetést, csak el kell költeni azt.

     - Jó lenne, ha ilyen egyszerű lenne a történet - válaszolt. - Minden esztendőben óriási teher a klubvezetés számára a költségvetés előteremtése. Egyébiránt nem vagyok tulajdonos, de a barátaimmal és üzletfeleimmel együtt igyekszünk kiegészíteni a költségvetést. Azt gondolom, hogy nem a tulajdonlás a legfontosabb, hanem a tenni akarás és a sportszeretet. Ebben a nehéz gazdasági helyzetben is értéket teremt, és jövőképet ad a sport mindannyiunk számára. Továbbra is a kosárlabda számunkra a legfontosabb sportág, de segítjük a szolnoki vízilabdát és labdarúgást is - hangsúlyozta a klubelnök.

     Dr. Nyerges Zsolt is elmondta, hogy milyen fontos a Szolnoki Olaj számára a szurkolótábor. Eddig is igyekeztek, és ezután is azon lesznek, hogy kiszolgálják a nézőket. - Minden évadban egy alkalommal megrendezzük a Kosárkarácsonyt, melyre nemcsak, hogy ingyenes a belépő, hanem meg is vendégeljük szurkolóinkat. A márciusi Magyar Kupa-döntőre jelképes áron adtuk ki a bérleteket. Az elmúlt években rendre Szolnokra hoztuk a válogatott mérkőzéseket, melyekre ingyenes volt a belépő. A tervek szerint az augusztusi, Európa-bajnoki pótselejtezőket is ingyenesen lehet majd megtekinteni. Természetesen a bajnoki és nemzetközi kupameccseinkre is szeretnénk minél több drukkert becsalogatni - mondta a klubvezető.
A témához kapcsolódó további hír(ek):
Szolnoki Olajbányász Szolnoki MÁV FC Szolnoki Vízilabda Sport Club Szolnoki Sportcentrum MKOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség

Copyright © 2001-2020. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub Kft.